Banjaluka dobija novu sportsko-rekreativnu zonu od Gradskog do Zelenog mosta

GS
Banjaluka dobija novu sportsko-rekreativnu zonu od Gradskog do Zelenog mosta

BANjALUKA - Banjaluka dobija novu sportsko-rekreativnu zonu, koja će se protezati od Gradskog do Zelenog mosta, a svečano otvaranje planirano je za sutra u 18.30 časova.

Kako kažu iz Gradske uprave prisutne očekuje sjajna zabava kod dajak pristaništa, žurka na plaži uz osvježenje, kao i nastup di-džeja i saksofoniste, Đorđa Kujundžića, dok će kajakaši biti na vodi kao dodatna atrakcija.

"Sportsko – rekreativna zona raspolagaće sa mnogo sadržaja i atrakcija za sve naše sugrađane, te će kao takva biti bogatija i za prvu stijenu za penjanje, dok će demonstraciju i promociju ovog sporta uraditi penjački klub 'Solo' i gimnastički klub 'Spartak'", kazali su oni.

Sa druge strane, kako dodaju, svi zaljubljenici za vježbanje u prirodi, kao i gimnastičari, imaće priliku da treniraju na spravama koje su postavljene u sklopu nove teretane na otvorenom, koja se nalazi na ovom potezu.

"Bogat sadržaj pripremljene je i za naše najmlađe sugrađane, te će tako oni imati priliku da igraju mali fudbal", naveli su oni.

Dodaju da je, kod Zelenog mosta, napravljen prvi teren za rukomet u pijesku, koji se može koristiti i za odbojku i za mali fudbal.

"Na svečanom otvaranju biće prisutni i rukometaši koji će od 19 časova odigrati utakmice u saradnji sa Rukometnim klubom 'Borac'", istakli su oni.

Dodaju da su na ovom potezu postavljena i dva nova stola za stoni tenis, a u potpunosti je sanirano igralište za basket, kao i teretana.

"Za atraktivniji odmor, rekreaciju i potpuno uživanje, postavljene su i nove klupe, tuševi, uređeno je šetalište, trim staza, te će zahvaljujući ovom sadržaju, ovaj prostor dobiti dušu i novo ruho, na radost svih naših sugrađana i turista", istakli su oni i dodali da na zadovoljstvo mnogih sugrađana, ali i turista, Banjaluka dobija pravu novu oazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana