Banjaluka dobija novi kružni tok i park sa spomenikom Tvrtku Kotromaniću

GS
Foto: Grad Banjaluka

BANjALUKA – Predstavnici Gradske uprave Banjaluka saopštili su da je počela izgradnja kružne raskrsnice između tvrđave Kastel i „Ekvatora“ , uz koju će biti izgrađen i moderan park.

„Ovo će biti najveća kružna raskrsnica i prelijepi park, peti koji gradimo u ovom mandatu. U parku, koji će se nalaziti između tvrđave Kastel i knjižare 'Kultura', biće postavljen spomenik srpskom vladaru Tvrtku Prvom Kotromaniću, trajno i sa svim potrebnim dozvolama. Ovo će biti  nova Banjaluka“,  rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

On je naveo da će za samo 45 dana biti završena kružna raskrsnica, a u narednim mjesecima i ovaj veličanstveni park.

„Snovi o Banjaluci kao evropskom gradu postaju realnost“,  zaključio je Stanivuković.

Saobraćaj će se kružno odvijati ulicama Zdravka Čelara, Teodora Kolokotronisa, Tržnička i Kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Iz Gradske uprave navode da je ovo jedna od niza mjera i aktivnosti za poboljšanja odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni.

„U okviru ovih mjera u toku je i izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Kninska - Bulevar cara Dušana. Navedeni radovi predstavljaju početak implementacije mjera na uspostavljanju jednosmjernog režima odvijanja saobraćaja u centru grada“, stoji u saopštenju, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana