Banjaluka: Dobar tempo radova na izgradnji vrtića u naselju Petrićevac

Srna
Banjaluka: Dobar tempo radova na izgradnji vrtića u naselju Petrićevac

BANjALUKA - Banjalučko naselje Petrićevac ove godine dobiće prvi gradski vrtić, sa predviđenim smještajem za oko sto mališana, a izgradnja ovog objekta, bez obzira na epidemiološku situaciju, napreduju odličnim tempom, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju se navodi da je ovih dana betonirana armirano-betonska ploča iznad prizemlja budućeg vrtića, u okviru izgradnje višenamjenskog objekta, vrijednog oko dva miliona KM.

U ovom objektu nalaziće se i ambulanta porodične medicine i mjesna zajednica, uključujući i salu za okupljanja mještana.

Trenutno se na objektu, gdje će biti smještena mjesna zajednica, izvode instalaterski radovi dok je izgradnja objekta buduće ambulante porodične medicine u završnoj fazi, dodaje se u saopštenju.

Izgradnju višenamjenskog objekta finansiraju grad Banjaluka i Vlada Srbije. Kroz program pomoći Republici Srpskoj, Srbija je za izgradnju ovog objekta obezbijedila 1,4 miliona KM, dok se preostali iznos finansira iz gradskog budžeta.

Radovi su počeli u novembru prošle godine, a izvođač radova je preduzeće "Tekton", koje prema ugovoru ima rok od 300 dana za završetak objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana