Banjaluka: DNS ne daje bijanko podršku

Sanja Amidžić
Banjaluka: DNS ne daje bijanko podršku

Banjaluka - Demokratski narodni savez (DNS) ostaje pri svom stavu da će zbog, kako kažu, neodgovornog rada Gradske uprave i nesuglasica sa koalicionim partnerima u Skupštini grada na idućoj sjednici, zakazanoj za 16. jun, podržati samo dokumenta od interesa za građane.

Rekao je ovo u petak na konferenciji za novinare potpredsjednik Gradskog odbora DNS-a i predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban i dodao da će klub odbornika ove stranke i dalje insistirati na realizaciji projekata iz oblasti infrastrukture i zapošljavanja.

- Lokalna vlast ne čini mnogo na stvaranju povoljnog okruženja za investiranje, čime se blokiraju nova radna mjesta, smanjuje lokalni budžet, što utiče na fondove i republički budžet - rekao je Balaban.

Kaže da je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) strateški partner DNS-a, ali smatra da klub odbornika ove stranke u gradskom parlamentu ne mora podržati ono što je loše da bi bili dio vladajuće koalicije.

- Kako da podržimo izvještaj o radu i programu rada "Toplane" kada nije realizovan akcioni plan i niz odluka u vezi sa toplifikacionim sistemom koje je usvojila Skupština još lani - kazao je Balaban.

Prema njegovim riječima, problem nezaposlenosti ne može se riješiti partijskim zapošljavanjem u javnom sektoru.

- Takvim načinom zapošljavanja stvara se komplikovanija administracija, više zatvorenih preduzeća i radnji, čime se povećava broj nezaposlenih - rekao je Balaban.

Dodaje da je izgradnja vodovoda i puteva u prigradskom i seoskom području stala, a sve to trpe građani koji su birali ovu vlast.

- Prije izbora pitali smo građane šta žele, rekli su - vodu. Kako sada da im kažemo: "Dobićete vodu, ali za sto godina". Svake godine izgradi se po kilometar puta, kada ćemo izgraditi saobraćajnice i povezati sela sa gradom - kazao je Balaban.

Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a Draško Ilić rekao je da vladajuća koalicija na nivou grada treba u što kraćem roku da uredi svoje odnose jer ovakvo stanje ne donosi dobro nijednoj strani.

- Gradonačelnik Slobodan Gavranović, predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban i ostali odbornici iz vladajuće koalicije treba da zajedno riješimo nastale nesuglasice i da svi radimo u interesu građana, a ne da se deklarišemo kako neko radi za, a neko protiv svoga grada i ljudi - poručio je Ilić.

Tematska sjednica

Budimir Balaban je kazao da je koalicionom partneru, Savezu nezavisnih socijaldemokrata, zamjerio što krajem prošle godine nije održana tematska sjednica s ciljem bržeg razvoja grada.

- Ne slažemo se ni sa cijenom komunalnih usluga. Zašto su voda, struja i grijanje skuplji za privredu u odnosu na druge korisnike? Ovakvim načinom pokušava se kupiti socijalni mir, a to nije ispravno - poručio je Balaban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana