Banjaluka: Dežurne službe na raspolaganju građanima 24 časa

Danijela Stokanić
Banjaluka: Dežurne službe na raspolaganju građanima 24 časa

Banjaluka - Gradske dežurne službe neće se odmarati ni za vrijeme božićnih praznika i Dana Republike, pa će vatrogasci, ljekari, prodavci i drugi građanima biti na raspolaganju tokom 24 časa.

U Domu zdravlja Banjaluka ističu da će i za vrijeme božićnih praznika i Dana Republike raditi prema promijenjenom rasporedu.

- Dežurni timovi Službe porodične medicine radiće u dvije smjene, od sedam do 20 časova, na Poliklinici i u Platonovoj ulici. U stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći jedan stomatolog dežuraće 24 časa - rekla je portparol Doma zdravlja Dušica Stanković.

Ona je dodala da će specijalističke pedijatrijske ambulante raditi u prvoj smjeni od sedam do 14 časova u Poliklinici.

- Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku radiće 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći - kazala je Stankovićeva.

Prema njenim riječima, dvije mobilne ekipe Hitne pomoći učestvovaće u sanitetskom obezbjeđenju proslave Dana Republike.

Svi kojima tokom Božića zatrebaju lijekovi, moći će da ih kupe u apoteci "Prvi maj", koja je uobičajeno dežurna. Gradski autobusi voziće po prazničnom redu vožnje ili kao nedjeljom.

Iz CJB Banjaluka poručuju da će i za predstojeće praznike preduzeti pojačane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi spriječili izvršenje krivičnih djela, prekršaja i saobraćajnih nesreća.

- Apelujemo na učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe i prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu. Pored toga, upozoravamo ih da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola - rekla je portparol CJB Marija Markanović.

Kako nam je objasnio šef Odsjeka Civilne zaštite grada Željko Katić, za vatrogasce nema praznika, za njih će Božić biti kao i svaki drugi radni dan.

- Pojačan broj vatrogasaca jedino će biti u petak, za vrijeme proslave Dana Republike i to kod Hrama Hrista Spasitelja, Banskog dvora i zgrade Vlade RS. Planirali smo da pozovemo i ljude iz smjene koja je slobodna - rekao je Katić.

Tokom Božića i Dana Republike građanima će na usluzi biti i većina dragstora u gradu.

Kada je riječ o taksi prevoznicima, većina njih će i tokom Božića raditi, ali smanjenim kapacitetom, kada će voziti bez popusta.

Kafići

Neograničeno radno vrijeme za kafiće i restorane biće i na Božić, 7. januara, i Pravoslavnu novu godinu, 13. na 14. januar, dok će ostalim danima raditi jedan čas duže. Na Dan Republike, 9. januara, mimo odluke o radnom vremenu za preduzeća i preduzetnike koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, mogu da rade mesnice i to od osam do 13 časova, cvjećare od osam do 20 i prodavnice mješovite robe od osam do 12 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana