Banjaluka će imati evropsku podršku

Srna
Banjaluka će imati evropsku podršku

Banjaluka - Direktor za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhorst istakla je, u razgovoru sa banjalučkim gradonačelnikom Igorom Radojičićem, da će Banjaluka imati evropsku podršku u planovima za budućnost.

"Veoma sam zadovoljna onim što sam čula od gradonačelnika Radojičića kada je riječ o planovima za budućnost u Banjaluci. Na tom putu sigurno ćete imati evropsku podršku i o tome smo danas razgovarali", naglasila je Ajhorstova, koja je danas sa Radojičićem razgovarala o evropskoj budućnosti i o mjestu Banjaluke u procesu evropskih integracija.


Ona je dodala da narod svoju istoriju i geografiju ne može mijenjati, ali da može gledati u budućnost, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić je nakon sastanka rekao da je u dosadašnjoj saradnji jedan od vidljivih rezultata bila obnova Tvrđave "Kastel".

"Proces evropskih integracija veoma je dug i naporan i moramo uložiti dodatni napor da bi Banjaluka bila vidljiva na tom putu, a, sa druge strane, postoji veoma širok prostor za unapređenje naše saradnje", naglasio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana