Banjaluka: Biće testirani svi koji rade na kasama u marketima

Srna
Banjaluka: Biće testirani svi koji rade na kasama u marketima

BANjALUKA - Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović najavila je da će radnici, koji rade na kasama u većim tržnim centrima, od subote, 18. aprila, biti testirani na virus korona.

- Testiranje radnika na kasama počećemo u subotu, te nastaviti od ponedjeljka i utorka po ustaljenom rasporedu - rekla je Todorovićeva nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ona je navela da je po nalogu ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića izdat nalog da budu testirani i svi pacijenti koji budu pregledani u ambulanti za akutne respiratorne infekcije.

- Ministar je tražio i da se testiraju svi zdravstveni radnici koji su bili u visokom riziku da se zaraze virusom korona, a osim njih testiraće se i svi njegovatelji koji rade u domovima za smještaj lica - rekla je Todorovićeva.

Ona je istakla da su u Domu zdravlja ukupno registrovana 282 pacijenta pozitivna na virus korona, dok je u protekla 24 časa primljeno 30 pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama.

- S obzirom da nam predstoji vrijeme praznika, dežurne službe biće ambulante u Ulici vladike Platona i u Poliklinci, a timovi porodične medicine će dežurati sva četiri dana praznika - rekla je Todorovićeva.

Ona je dodala da će raditi i ambulanta za akutne respiratorne infekcije u desnom dijelu Poliklinike, dok će Pedijatrija raditi u petak, subotu i ponedjeljak, 17, 18. i 20. aprila.

- U nedjelju, 19. aprila, timovi porodične medicine pregledaće pedijatrijsku populaciju, a Služba hitne medicinske pomoći radi 24 časa po uobičajenom režimu rada i u okviru nje će raditi i hitna stomatološka ambulanta i hitna laboratorija -rekla je Todorovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana