Banjaluka: Besplatan prevoz u najluđoj noći

Danijela Stokanić
Banjaluka: Besplatan prevoz u najluđoj noći

Banjaluka - Povodom dočeka Dječije i Međunarodne nove godine na Trgu Krajine sutra će u dva navrata biti obustavljen saobraćaj u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, dok će gradski prevoz na pojedinim linijama biti i besplatan.

Naime, kako su nam objasnili u Gradskoj upravi, saobraćaj će biti obustavljen u glavnoj ulici na dijelu od ulice Marije Bursać do ulice Vuka Karadžića u periodu od 11 do 13 časova i od 19 do dva časa poslije ponoći.

- Za vrijeme obustave saobraćaja, na linijama javnog prevoza putnika koji saobraćaju pomenutom trasom izvršiće se preusmjeravanje autobusa na Bulevar cara Dušana, te ulice Kninsku, Vidovdansku i Vuka Karadžića - poručili su iz Gradske uprave.

Dodali su da će građani tokom novogodišnje noći moći besplatno da koriste javni gradski prevoz.

- Besplatan prevoz biće obezbijeđen na "Autoprevozovoj" liniji broj 13A Centar - Zalužani, od 22.30 do 5.30 časova, svakih 60 minuta - kazali su iz Gradske uprave.

Putnici će besplatno moći da se voze i u gradskim autobusima "Bočac tursa" na liniji tri Centar - Vrbanja - Zeleni vir, od 22.50 do četiri časa ujutro 1. januara i to svakih 60 minuta. Pored toga, na liniji šest Autobuska stanica - Lauš - Saračica, od 22.50 do 4.50 časova, svakih 30 minuta, zatim na liniji osam Autobuska stanica - Lijeva Novoselija, od 23 do pet časova, svakih 60 minuta.

Na liniji 13b Novo groblje - Lazarevo besplatan prevoz će biti od 22 do pet časova, svakih 70 minuta, te na liniji 14 Starčevica - Centar - Starčevica, kojom saobraća "Central kompani", od 23 do pet časova, svakih 30 minuta. Prevoznik "Pavlović-turs" za svoje sugrađane besplatan prevoz obezbijedio je na liniji jedan Mađir - Ortopedija - Nova bolnica od 23.15 do 4.30, svakih 35 minuta, zatim na liniji 13P Obilićevo - Petrićevac od 23 do pet časova, svakih 60 minuta i 19 Srpski Milanovac - Centar - Srpski Milanovac, od 22.15 do 4.15, svakih 60 minuta.

Tokom novogodišnje noći građanima će za kupovinu mješovite robe biti dostupni dragstori. Ugostiteljske radnje nemaju ograničenje. Na Trgu Krajine biće organizovan doček Nove godine, a sve prisutne će zabavljati grupa "Balkan ekspres", Dado Glišić i bend, a nastupiće i mlada banjalučka pop-rok grupa "Nair".

Dežurne službe

Za vrijeme dočeka Nove godine, ekipa vatrogasaca će biti koncentrisana na Trgu Krajine, te će biti pojačan broj vatrogasaca tokom izvođenja vatrometa. Policija će tokom predstojećih praznika pojačati patrole u svim dijelovima grada kako bi bili sigurni da će sve proći u najboljem redu. Radno će biti i za Službu hitne pomoći i apoteku "1. maj", koje će raditi 24 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana