Banjaluka: Asfaltiran put do zgrada u ulici Despota Stefana u naselju Lazarevo

Srna
Banjaluka: Asfaltiran put do zgrada u ulici Despota Stefana u naselju Lazarevo

BANjALUKA - Asfalitranje pristupne saobraćajnice sa pješačkim površinama i parkinzima za potrebe stambenih objekata u dijelu banjalučke Ulice Despota Stefana Lazarevića, počelo je danas, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve ističu da ovi radovi u banjalučkom naselju Lazarevo ranije nisu urađeni zbog bankrota investitora.

U saopštenju se navodi da su makadamski put i zelena površina privedeni namjeni, odnosno stavljeni u upotrebu postojećim stambenim zgradama, što će olakšati život stanarima. Osim pristupnih saobraćajnica i 42 parking mjesta, izgrađena je oborinska i dio fekalne kanalizacije, kao i nova rasvjeta.

Iz Gradske uprave navode da je Grad izdvojio nešto više od 200.000 KM za rješenje ovog višegodišnjeg problema stanara nekoliko stambenih zgrada u tom dijelu naselja Lazarevo.

Tu neizgrađenu infrastrukturu je, prema ranijem ugovoru sa Gradom, trebalo da obezbijedi investitor, međutim, on je bankrotirao, a stanari su se u međuvremenu uselili u zgrade.

Prošle godine, takođe sredstvima iz gradskog budžeta, izgrađena je i fekalna kanalizacija koju je, takođe, trebalo da uradi investitor koji je gradio te zgrade.

Istovremeno, biće nastavljeno i rješavanje imovinskih problema na okolnim privatnim parcelama, kako bi cjelokupna infrastruktura bila izgrađena u skladu sa regulacionim planom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana