Banjalučko studentsko pozorište uskoro u novom ruhu

Jasmina Perišić
Banjalučko studentsko pozorište uskoro u novom ruhu

Banjaluka - Početak rekonstrukcije Banjalučkog studentskog pozorišta juče su ozvaničili gradonačelnik Slobodan Gavranović i predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić uključenjem rasvjete na ulazu u ovo pozorište.

Gavranović je rekao da Banjalučko studentsko pozorište, koje se nalazi u ulici Veselina Maslaše br. 20, decenijama čeka svoje prostorije.

- Prošle godine smo pripremali tehničku dokumentaciju i ove godine krećemo sa radom. Grad je obezbijedio 284.000 KM za troškove građevinskih radova. Uveliko radimo na obezbjeđivanju dodatnih 150.000 KM, koje će biti potrebne za opremu kojom će se pozorište namjestiti - rekao je Gavranović. Prema njegovim riječima, preduzeće "Tekton" d.o.o., koje izvodi radove na rekonstrukciji ovog pozorišta, novo ruho prostorijama objekta daće u roku od 120 dana. Prostor od oko 150 kvadratnih metara biće namijenjen za umjetničku, tehničku i operativnu pripremu, produkciju i izvođenje pozorišnih predstava.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, kao jedan od velikih ljubitelja pozorišne scene, rekao je da mu je drago što je ispoštovan dogovor iz 2012. godine, kada je glumcima obećana obnova ovog pozorišta.

- I pored toga što u ovoj godini nema dovoljno sredstava, kultura u Banjaluci vrlo intenzivno živi. Kad je riječ o pozorišnoj sceni i u studentskom gradu, u paviljonu koji se gradi biće izgrađena jedna scena za studente Akademije umjetnosti - rekao je Radojičić i dodao da pozorišni život dobija bolje uslove za rad.

Direktor Studentskog pozorišta Goran Jokić zahvalio je Gradskoj upravi na izdvojenim sredstvima za rekonstrukciju u  ime stotinjak aktivnih članova ovog pozorišta.

- Godišnje odigramo oko 70 predstava, a nastupamo i na brojnim festivalima. Očekuje nas 22. oktobra nastup na festivalu u Pečuju - rekao je Jokić i najavio da će u julu u Banjaluci organizovati Međunarodni festival koji će nazvati "Kestenburg".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana