Banjalučko preduzeće doniralo dezinfekciona sredstva Dječijem pozorištu Republike Srpske

Srna
Banjalučko preduzeće doniralo dezinfekciona sredstva Dječijem pozorištu Republike Srpske

BANjALUKA - Dječijem pozorištu Republike Srpske banjalučko preduzeće "Euro lab" doniralo je sredstva za dezinfekciju ruku, podova, obuće, namještaja, rukohvata, brava i drugih radnih površina, kako bi ova se ustanova kulture što uspješnije pripremila i otvorila Muzej lutaka za posjetioce.

Preduzeće "Euro lab" ovaj trenutno najvažniji materijal za bezbjednost u radu obezbijedilo je posredstvom Privredne komore Republike Srpske, a na molbu Dječijeg pozorišta Srpske, saopšteno je iz ove ustanove kulture.

"Zaposleni iz Euro laba, uz različite vrste prskalica i koncentrovanog dezinfikcionog materijala, nadležne u Pozorištu informisali su na koji način i kako da ih koriste, jer je riječ o sredstvima koja podrazumijevaju delikatna uputstva za upotrebu", navedeno je u saopštenju.

Iz Pozorišta su zahvalili Privrednoj komori i preduzeću "Euro lab" za angažman, ističući značaj afirmativnog stava koje Dječije pozorište ima prema domaćim proizvodima.

"Kako nacionalni teatar za djecu u svim svojim projektima, a naročito u vrijeme 'Snješkova' i Međunarodnog festivala pozorišta za djecu, isključivo promoviše proizvode domaćih kompanija, Privredna komora je prepoznala ovaj naš afirmativni stav i motivisala poslovnu zajednicu da i dalje bude uz svoje Pozorište", navodi se u saopštenju.

Iz Dječijeg pozorišta su istakli i da institucije kulture zajedno sa društvom u cjelini odgovorno i savjesno prevazilazi nevolje izazvane virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana