Banjalučki PDP: Đajićevi navodi nikako ne stoje

GS
Banjalučki PDP: Đajićevi navodi nikako ne stoje

BANjALUKA – Gradski odbor PDP-a Banjaluka poručio je da ne stoje navodi privremenog predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlade Đajića koji je kritikovao gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog odlaska na Kopaonik u vrijeme kada je "situacija u Banjaluci nikad gora" te zatražio da Grad Banjaluka u budžetu predvidi 10 miliona KM za borbu protiv pandemije.

- Da sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije nije održana i da nisu doneseni konkretni zaključci, možda bi, izuzimajući niz neistina koje je izrekao, opaske Đajića bile na mjestu. Međutim, nakon održane sjednice na kojoj su donesene nove mjere u cilju zaštite građana, a koju je vodio gradonačelnik u svojstvu komandanta štaba, Đajićevi navodi nikako ne stoje - rekao je potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka i šef Kluba odbornika u Skupštini grada Dragan Milanović, prenosi portal Mondo.

Milanović kaže da je PDP davno upozoravao na potrebu za uštedama za zdravstveni sektor.

- Dovoljno je da podsjetim da smo prije godinu dana molili  Đajića, kao direktora UKC-a, da se odustane od izgradnje garaže i novac preusmjeri u potrebna medicinska sredstva za liječenje pacijenata. U tom slučaju manja bi bila potreba za izdvajanjima iz ionako opustošenog gradskog budžeta, što najavljuju, a bez preciziranja sa koje stavke će biti skinuto 10 miliona KM o kojima govori - kaže Milanović.

On ističe da osnovni cilj svih na javnim funkcijama treba da bude borba izlazak iz pandemije sa što manje posljedica, a ne bespotrebna politička prepucavanja-

- Zabrinuti smo zbog povećanja broja zaraženih i apelujemo na sve da preduzmu mjere maksimalnog opreza. Uvjeren sam da će se Grad Banjaluka najodgovornije odnositi prema novonastaloj situaciji -  zaključio je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana