“Banjalučki karneval” uljepšaće ulice idućeg vikenda

Katarina Šaponja
“Banjalučki karneval” uljepšaće ulice idućeg vikenda

BANjALUKA - Više od dvadeset karnevalskih grupa iz zemlje i regiona prirediće narednog vikenda spektakl na ulicama Banjaluke i donijeti sjajnu atmosferu i zabavu za sve uzraste.

Centralni događaj ovogodišnjeg, trećeg po redu “Banjalučkog karnevala”, zakazan je za subotu sa početkom u 18 časova. Velika karnevalska povorka kretaće se od Narodnog pozorišta Republike Srpske prema Trgu Krajine, gdje posjetioce očekuje pravi spektakl uz plesačice brazilske sambe i performans “Mirror Crenj”.

- Nakon nastupa karnevalskih grupa uslijediće i koncert grupe “Cubalkanika”. Sutra uveče biće organizovana karnevalska žurka na otvorenom, a od 19.30 časova sve sugrađane, ali i brojne turiste očekuje fenomenalna zabava u centru grada - saopšteno je iz Gradske uprave i navedeno da će svi posjetioci na potezu od Gajeve ulice do “parkića” moći uživati u druženju sa karnevalistima.

Nedjelja je rezervisana za dječiji karneval, koji će biti održan kod fontane u parku “Mladen Stojanović” u 11 časova, a više od 600 mališana obučenih u kreativne kostime zasigurno će učiniti da i ovo proljeće bude nezaboravno.

Iz Gradske uprave su pozvali sve sugrađane i posjetioce da se pridruže jer ih očekuje mnogo smijeha, druženja, pjesme i dobre zabave, a ljepota, raznolikost i šarolikost plesnih kostima svakako će uljepšati ovu jedinstvenu turističku manifestaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana