Banjalučki „Blok“ briljirao sa šest pobjeda u Beogradu

Jana Kezić
Foto: Plesni klub "Blok"/ Fejsbuk

BANjALUKA - Pored veoma jake konkurencije i nekoliko hiljada takmičara iz 12 zemalja širom svijeta, hiphoperi banjalučkog Plesnog kluba “Blok” vratili su se iz Beograda okićeni zlatnim medaljama koje su osvojili u raznim kategorijama.

Ovi mladi plesači čisti su primjer da se trud, rad i zalaganje isplate. Mimo medalja, oni kao i njihovi treneri, nose predivne utiske i sjajnu energiju u srcima, a tome dodatno doprinosi ponos roditelja i svih onih koji ih godinama podržavaju. Predsjednica Plesnog kluba “Blok” Jelena Stojaković za “Glas Srpke” kaže da je veoma ponosna na ostvarene rezultate.

- Riječ je o internacionalnom plesnom takmičenju 5678, u organizaciji “5678 communitdž”, koja inače realizuje velike plesne događaje i takmičenja širom svijeta od Praga, do Beča, Budimpešte i Dubaija - kazala je Stojakovićeva.  Dodala je da su prvi na ovom takmičenju bili 2019. godine, kada su bili kvalifikovani i za Svjetsko prvenstvo u Beču.

 

 

- Ovaj put zlata su osvojile naše hip-hop ekipe od dječjih, juniorskih i seniorskih uzrasta, a u kategorijama solo, duo, grupa i formacija. Takmičari su bili uzrasta od šest do 19 godina, a najmlađa pobjednica ima tek šest godina - rekla je Stojakovićeva.

Pripreme za ovakva takmičenja, kako kaže, traju po nekoliko mjeseci, a nekada čak i godinu.

- Dodatni treninzi, kondicione pripreme, radionice i seminari, ali i brojne druge aktivnosti samo su dio procesa koji podrazumijeva učešće na ovakvom događaju. Nekada zna biti naporno, ali kada ostvarimo ovakve rezultate, budemo ponosni i srećni te nam to daje energiju i motivaciju da nastavimo još bolje i jače - istakla je Stojakovićeva.

Djeci mnogo znači svaki javni nastup i prilika da pokažu šta znaju.

- Još kada to bude prepoznato i adekvatno nagrađeno onda je sreća potpuna.

Roditelji su preponosni, a kako i ne bi bili. Oni su najveća podrška i ovom prilikom želim da im zahvalim na svemu, jer bez njih definitivno ne bismo mogli postići ovakav uspjeh - rekla je Stojakovićeva.

Stojakovićeva kaže da ih do kraja godine očekuje još nekoliko nastupa pa tako već 14. decembra članovi ovog plesnog kluba nastupaju u “Zimzobalu”, a 16. i 17. decembra takmičiće se na turnirima u Zagrebu i Banjaluci.

- Pripreme uveliko traju i nadamo se da ćemo ovu godinu završiti zlatom i dostići broj od 200 pobjeda do sada - zaključila je Stojakovićeva.

Upis

Jelena Stojaković kaže da Plesni klub “Blok” broji nekoliko stotina aktivnih članova, a upis traje cijele godine.

- Svi zainteresovani mogu već sada zakazati probni trening, izabrati jedan od 14 programa i postati član naše velike plesne porodice - rekla je Stojakovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana