Banjalučka ulica Ivana Gorana Kovačića u novom ruhu puštena u saobraćaj

Maja Stanojević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Rekonstruisana i modernizovana banjalučka ulica Ivana Gorana Kovačića, poveznica kružnih tokova kod „Lesnine" i „Centruma", puštena je u saobraćaj.

Otvaranjem ove ulice spojen je zapadni i istočni tranzit.

Uz modernu saobraćajnicu, koja se u većem dijelu sastoji od četiri saobraćajne trake, izgrađene su pješačke i biciklistička staza te autobuska stajališta.

Riječ je o zajedničkom projektu Grada i preduzeća "Putevi Republike Srpske", vrijednom dva miliona KM.

Rekonstrukcija saobraćajnice u počela je prošle godine kada je urađena prva faza i djelimično završena dionica do skretanja za Tržni centar "Tropik".

Izvođač radova na ovom projektu je preduzeće "Niskogradnja" iz Laktaša.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, koji je zajedno sa vršiocem dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Davorom Kostreševićem predao na upotrebu ovu ulicu, rekao je novinarima da su realizovanjem radova na ovoj saobraćajnici riješeni ozbiljni problemi u propusnoj moći ovog puta, te da je vođeno računa i o sigurnosti pješaka i biciklista.

-Ova saobraćajnica je izgrađena 50 dana prije planiranog roka i siguran sam da će Vlada Srpske nastaviti da i na ovom planu ulaže u lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na Banjaluku - rekao je Ćorić.

Vršilac direktora "Puteva Republike Srpske" Davor Kostrešević je izrazio zadovoljstvo zbog rekonstruisanja ove saobraćajnice i rekao da je ovu investiciju u cjelosti finansiralo preduzeće na čijem je čelu, uz podršku Vlade Srpske.

- Nadam se da će biti svedene na minimum gužve u saobraćaju koje su bile na ovom potezu, a naše preduzeće će u ovom smislu na jednak način biti na usluzi svim lokalnim zajednicama u Srpskoj, u skladu sa finansijskim mogućnostima - rekao je Kostrešević.

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke Milada Šukalo rekla je da je grad u vezi sa ovim poslom obezbijedio projektnu dokumentaciju i riješio imovinsko-pravne odnose prije rekonstrukcije ulice.

Otvaranju saobraćajnice prisustvovao je i predsjednik Gradske skupštine Mladen Ilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana