Banjalučka “Tržnica” obilježava 95 godina rada: Paketi pomoći Udruženju distrofičara i “Mozaiku prijateljstva”

S. B.
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Banjalučka “Tržnica” proslavlja 95 godina postojanja i rada, a povodom rođendana, u petak su uručili humanitarne pakete Udruženju distrofičara regije Banjaluka i Udruženju građana “Mozaik prijateljstva”.

Direktor “Tržnice” Nemanja Bilanović kazao je da ovo društveno odgovorno preduzeće često pomaže ugroženima.

- Povodom slave “Tržnice” - Duhova, ove godine smo odlučili da uručimo simbolične poklone Udruženju distrofičara regije Banjaluka, ali i udruženju “Mozaik prijateljstva”. Riječ je o paketima namirnica za pripremu dnevnog obroka za 1.000 korisnika javne kuhinje “Mozaika prijateljstva” - kazao je Bilanović. Istakao je da je cilj ove akcije da doprinesu i dodatno pomognu humanitarni rad ovih udruženja.

- Ovim simboličnim znakom pažnje želimo pružiti pomoć u radu ovim udruženjima, ali i zahvaliti svim građanima na povjerenju koje nam pružaju dugi niz godina - istakao je Bilanović. Dodao je da će povodom slave uručiti zahvalnice istaknutim poslovnim partnerima i radnicima “Tržnice”.

Udruženje distrofičara banjalučke regije dobilo je deset paketa pomoći. Direktor Udruženja distrofičara regije Banjaluka Radovan Ristić zahvalio je na ovoj donaciji.

- Naše udruženje djeluje u 23 lokalne zajednice i ima 136 članova, tako da će nam ovi paketi biti od velike pomoći. Odredili smo prioritete u socijalnoj karti u udruženju, tako da će ove pakete dobiti naši najugroženiji članovi - naglasio je Ristić.

Predsjednik “Mozaika prijateljstva” Miroslav Subašić kazao je da je u vremenu enormnih poskupljenja ova donacija veoma značajna.

- Pored namirnica za obrok za 1.000 naših korisnika rukovodstvo “Tržnice” sjetilo se i naših vrijednih volontera koji svakodnevno sate provedu sjeckajući voće i povrće te su za njih obezbijedili više setova novih noževa, kao i električnog “sjecka” - rekao je Subašić. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana