Banjalučka trkačka liga: Počela akcija prikupljanja paketića

GS
Banjalučka trkačka liga: Počela akcija prikupljanja paketića

BANjALUKA- Đorđe Ćerić i Lusija Kimani pobjednici su „Zimske petice“ posljednje trke u okviru Banjalučke trkačke lige za ovu godinu. Oboje su bili veoma zadovoljni ostvarenim vremenom i rezultatima uz ovoj godini. 

„Ova godina je najbolja otkako trčim. Član sam Atletskog kluba Banjaluka. Inače sam iz Broda. Prije mjesec dana sam pobijedio na Banjalučkom polumaratonu, danas ovdje. Vrijeme 15.22 je dosta dobro. Bilo je dosta trka ove godine, bio sam treći na Prvenstvu BiH, bio sam prvi na Prvenstvu Republike Srpske.“ kaže Ćerić vidno zadovoljan sumirajući sezonu na izmaku.

„Moja današnja pobjeda ide za Tijanu Gligić. Bila je moja draga seka i drugarica kako smo jedna drugu zvale. Danas, prva četiri kilometra, nisam očekivala pobjedu ali sam onda dala sve od sebe da danas dobijem ovu trku. Upravo za Tijanu. Zato sam jako sretna danas“, kazala je Lusija Kimani.

Trčali su i mališani. U uzrasnoj kategoriji do deset godina, trijumfovali su Natalija Miljatović  i  Vanja Markuš. U trci dječaka i djevojčica starosti od 10 do 14 godina najbrži su bili Marko Šarenac i Anja Starčević.

U trci lica sa poteškoćama u razvoju pobijedilo je Marko Lazić. Ovogodišnja trka je, poput prošlogodišnje organizovana u saradnji sa Udruženjem DiabetNo1, pa je ovo bila prilika da se još jednom skrene pažnja na potrebe lica koja boluju od ovog tipa dijabetesa, rekla je predsjednica ovog Udruženja Jelena Škrbić Radić.

Osnivač i poktreač Banjalučke trkačke lige, Duško Tadić, naglasio je da je ovom trkom stavljena tačka na ovogodišnju sezonu, ali da je istovremeno, ona označila početak velike akcije prikupljanja Nikoljdanskih i Novogodišnjih paketića.

„U akciju se mogu uključiti svi. Donatori, društeno odgovorne kompanije, baš svi.  Pozivom na broj 1403 svi mogu pomoći akciju prikupljanja paketića mališanima iz socijalno ugroženih kategorija, mališanima sa invaliditetom i djeci roditelja sa invaliditetom kao i mališanima sa poteškoćama u razvoju“, kazao je Tadić nadajući se da će odziv biti veliki i da će biti prikupljeno 5000 paketića.

„Banjaluka je pokazala unazad nekoliko godina da je zaista humana, i da se jednostavno saživi sa svojim sugrađanima“, kazala je savjetnica gradonačelnika Mirna Savić Banjac, izražavajući zadovoljstvo činjenicom da je Banjalučka trkačka liga jedan od najboljih primjera samoorganizovanja građana s ciljem da se razumiju potrebe drugih, posebno socijalno ugoženih kategorija stanovništva

“Zimsku peticu” podržali su Grad Banjaluka i Ministarstvo porodice omladine i sporta, a medijski pokrovitelj je ELTA televizija. Naredna trka Banjalučke trkačke lige, „Trka za Srpsku“  biće održana polovinom januara naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana