Banjalučka skupština raspravlja o rebalansu budžeta za 2023.

Srna
Banjalučka skupština raspravlja o rebalansu budžeta za 2023.

BANjALUKA - U Skupštini grada Banjaluka počela je rasprava o rebalansu budžeta za 2023. godinu, nakon što su odbornici na vanrednoj sjednici usvojili Prijedlog odluke o realokaciji budžetskih sredstava u javnim ustanovama.

Direktor banjalučkog Centra za socijalni rad Irena Joldžić u obraćanju je upitala gradonačelnika Draška Stanivukovića kako će biti riješene obaveze ove ustanove koje nisu pokrivene predloženim rebalansom.

Ona je istakla da Centar ima troškove za energiju i gorivo, ali i ostale redovne rashode.

-Prema ovom rebalansu, Centar će biti u minusu 500.000 KM. Pitam vas gradonačelniče kako će biti isplaćene doznake i redovni troškovi. Predlažem da se sada odmah ova pitanja riješe na ovoj vanrednoj sjednici i da se dogovorimo - poručila je Joldžićeva.

Stanivuković je ranije danas rekao da će predložene realokacije riješiti 15 eventualno 20 odsto problema. -Kroz realokacije rješavamo samo najpreče probleme – odnosno isplatu tuđe njege i pomoći, te isplatu plata radnicima, dok će dobar dio tekućih problema poput duga za električnu energiju, subvencija za vrtiće, stipendija ostati i dalje neriješen – naglasio je Stanivuković, koji je istakao da je usvajanje rebalansa jedini način kojim će biti riješeni svi tekući problemi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana