Banjalučanka Jela Brborović ogrebala auto pa zadivila gestom

Jasmina Perišić
Banjalučanka Jela Brborović ogrebala auto pa zadivila gestom

Banjaluka - Izvinite, malo sam Vam očešala auto kod čepa za rezevoar. Evo broj telefona pa se javite da nadoknadim štetu!

Ovu poruku, napisanu na komadiću papira, ostavila je Banjalučanka Jela Brborović, vlasniku "pežoa" koji je ova kasirka marketa "Konzum" na Starčevici zakačila svojim automobilom na parkingu ispred tog prodajnog objekta.

Jela je sačuvala obraz i pokazala poštenje u vremenu kada je malo onih koji bi napravili sličan gest.

- Kada sam vidjela da sam ogrebala tuđi auto, bez razmišljanja sam ostavila cedulju s brojem telefona da nadoknadim čovjeku štetu. Postupila sam po savjesti jer dostojanstvo nema cijenu! Nije mi padalo na pamet da izbjegnem odgovornost za ono što sam učinila iako šteta nije bila velika. Išla sam iz druge smjene, mrak je bio već uveliko pao i nije bilo svjedoka. Mogla sam otići ali nisam željela. Čini mi se da sam pobjegla da ne bi mogla da spavam od griže savjesti. Jedini je problem bio što nisam mogla da čekam vlasnika automobila kojeg sam oštetila svojim vozilom pa sam napisala ceduljče - priča Brborovićeva.

Dodaje da se kasnije uplašila da neki neodgovorni pojedinac ne zloupotrijebi njen telefonski broj.

- Sreća riječ je o gospodinu Nenadu Taliću koji je razumio moj gest. Kada me je sutradan pozvao, rekla sam mu oprostite, starija žena! Slabije vidim u mraku a još sam išla iz druge smjene. On je rekao da sam ga toliko ganula svojim gestom, da bi mi oprostio bilo šta da sam oštetila na njegovom automobilu i nije tražio da mu nadoknadim štetu - ispričala je Brborovićeva.

Vlasnik ogrebanog "pežoa" Nenad Talić istakao je da gest Jele Brborović treba da pruži primjer svim građanima Banjaluke.

- Ne sumnjam da još ima dobrih ljudi. Kada sam ugledao cedulju na brisačima bio sam iznenađen. Prvo sam mislio da je šala, ali kada sam vidio ogrebotinu kod rezervoara, sve mi je bilo jasno. Nije prvi put da mi je neko ogrebao automobil, ali je prvi put da se neko javio i preuzeo odgovornost. Gospođi Brborović svaka čast i stvarno me dirnula gestom tako da nisam želio da mi nadoknadi štetu - ispričao je Talić.

Poštenje kasirke ga je motivisalo da sve objavi na društvenim mrežama.

- Postavio sliku cedulje uz poruku "nema potrebe za popravkom. Jelo, svaka čast". Poslije toga počeli su da pljušte pozitivni komentari na gest Brborovićeve, a jedan od zanimljivijih je i "Jelu za predsjednika" - rekao je Talić.

Na njegove riječi Jela Brborović se nasmijala i dodala da je samo ispunjavala građansku dužnost.

Požar

O još jednom gestu Jele Brborović prije nekoliko godina pisali su mediji.

- Gasila sam zapaljeni automobil. Ispred marketa u kojem sam tada radila izbio je požar na vozilu. Bez razmišljanja smo kolege i ja ušli u bitku sa vatrenom stihijom ne čekajući vatrogasce  - rekla je Brborovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana