Banjalučanin krao i kotlove za rakiju

Jelena Stanić
Banjalučanin krao i kotlove za rakiju

Banjaluka - Igor D. (41) uhapšen je zbog sumnje da je posljednjih mjeseci na području Banjaluke ukrao stvari vrijednosti od oko 8.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Igor je uhapšen u subotu oko 1.30 časova nakon što je kod njega pronađen televizor koji je ukraden iz banjalučke porodične kuće.

- Osumnjičeni je za vikend ukrao četiri točka sa alu felugama i zimskim gumama iz radionice, dva akumulatora iz parkiranih automobila, rakijski  kotao i drugi alat - kazao izvor "Glasa".

On je dodao da je razbojnik koristio odsustvo i nepažnju vlasnika kuća i pomoćnih kuća i radionica.

- Alatom je obijao vrata i prozore te ulazio u kuće i pomoćne objekte odakle je krao novac, alat i električne uređaje - kazao je izvor i dodao da je iz automobila čupao i odnosio akumulatore.

Iz Policijske uprave Banjaluka su, navodeći inicijale, potvrdili da je Igor D. osumnjičen za krađu i tešku krađu.

- Nakon istrage, identifikovali smo i uhapsili osumnjičenog I.D., a istragom je  utvrđeno da se sumnjiči da je od maja do septembra 2019. godine na području grada Banjaluke izvršio za sada sedam krivičnih djela kojim je pričinio štetu od oko 8.000 KM- saopštili su iz PU Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci koji je naložio da se protiv osumnjičenog dostavi izvještaj.
Banjalučka policija nastavlja sa istragom kako bi utvrdili njegovu povezanost sa drugim krivičnim djelima protiv imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana