Banjalučanin Danilo Milosavljević trijumfuje na festivalima i takmičenjima: “Dječak sa emocijom” osvaja muzičko nebo

 Jana Kezić
Banjalučanin Danilo Milosavljević trijumfuje na festivalima i takmičenjima: “Dječak sa emocijom” osvaja muzičko nebo

Glas mladog Banjalučanina Danila Milosavljevića (15), koji je izdao čak tri svoje pjesme, nikoga ne ostavlja ravnodušnim i tome svjedoče mnogobrojne pobjede na festivalima, ali i brojna priznanja sa muzičkih takmičenja u proteklih nekoliko godina.

Gotovo je nemoguće zamisliti neku manifestaciju u Banjaluci, a da se ovaj simpatični dječak ne pojavi i sve ljude razoruža svojim impresivnim glasom, pa je tako povodom dočeka Nove godine na Trgu, rame uz rame, pjevao sa Gocom Tržan. Ovaj mladić, koji niže samo petice, učenik je prvog razreda srednje škole, a osim muzike bavi se i sportom. Trenutno je uključen u jedan veliki muzički projekat koji se još nije počeo emitovati, a već je prošao dva kruga i žiri nije ostao imun na njega.

Jednom prilikom izjavio je da je muzika za njega život, a da se izlazak na scenu pred publiku ne može dočarati riječima.

- Veliki sam ljubitelj muzike i mnogo volim da pjevam, jer tada se osjećam ispunjeno i srećno. Posebno volim da pjevam pop i rok balade, pa se svaki put trudim da svoju emociju prikažem i publici u što boljem svjetlu - rekao je Milosavljević.

Istakao je da su sve nagrade koje je do sada dobio za njega podjednako značajne, ali bi posebno izdvojio sve tri “Grand Prix”.

- Najviše volim da pjesmom razveselim tužna lica, to me čini neizmjerno srećnim. Veoma sam zahvalan svom gradu što me sve ovo vrijeme podržava u mom pjevanju i nikada im to neću zaboraviti - rekao je Milosavljević.

Da mu je najveća podrška porodica, koja je uvijek uz njega na svim takmičenjima, saglasna je i njegova majka Tea Milosavljević.

Ispričala je da se njen sin pjevanjem bavi od desete godine i istakla da je veoma ponosna na to što je prošao cijeli region i što je sa mnogih festivala donio dosta nagrada u Banjaluku.

- Ponosna sam na njega, jer prvenstveno sve svoje obaveze ispunjava kako treba, a škola mu je na prvom mjestu. Osim toga, veoma je odgovoran i živi svoj lijep san, a mi kao porodica smo tu da ga uvijek podržimo - kazala je Milosavljevićeva. 

Kod njega joj se još, kako kaže, veoma dopada to što je “svoj” i što pjeva samo ono što on želi.

- Posebno voli balade pa nije slučajno što su ga prozvali “dječak sa emocijom” - kazala je ova ponosna majka.

Podsjetila je da Danilo nije išao u muzičku školu i istakla da je njegova priča pomalo specifična.

- On je dječak koji je bolovao od bronhijalne astme i sa deset godina profesor Branimir Majstorović odlučio je da ga skine sa kortikosteroida, sa terapije, te predložio da pokuša da ide na časove pjevanja i da neko sa njim konstantno radi vježbe disanja - kaže Milosavljevićeva.

Tada su odlučili da ga upišu na pjevanje i tu su naišli na Maju Manojlović, koja drži vokalni atelje “MaMa Vox”.

- Maja je sa njim dosta radila na njegovoj tehnici i ona je u suštini otkrila njegov talenat. Prijavila ga je prvo na Đurđevdanski festival, a nakon toga počinje i sve drugo – rekla je Tea Milosavljević, dodajući da se mnogo odazivao i na  humanitarne koncerte.

“Oskar popularnosti”

Danilo Milosavljević prije nekoliko godina nastupio je i sa brojnim regionalnim muzičkim zvijezdama na manifestaciji “Oskar popularnosti”. Ovaj događaj će za njega, kako kaže, ostati uvijek u lijepom, ali i posebnom sjećanju, jer je to jedan od njegovih najvažnijih nastupa.

- Svima nam je bilo veoma drago, ali i čast što je baš njemu sa tada 12 godina ukazano povjerenje da otvori ovu manifestaciju - rekla je Danilova majka Tea Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana