Banjalučani napunili plaže na Jadranu i u Turskoj: More draže od šopinga

Aleksandra Todorović
Banjalučani napunili plaže na Jadranu i u Turskoj: More draže od šopinga

Turističke agencije su, nakon prošlogodišnjeg teškog udarca usljed pandemije, pripremile bogatu ponudu aranžmana, a Banjalučani su ove godine najviše zainteresovani za provod u Hrvatskoj i Turskoj.

Iz Turističke agencije “Nova” kazali su da su u prethodna tri mjeseca zahvaljujući velikom interesovanju građana uspjeli da se približe ranijem obimu posla.

- Trenutna situacija sa putovanjima i aranžmanima slična je pretpandemijskim okvirima. Sugrađani su više zainteresovani za ljetovanja, nego za šoping ture, kako je ranije bio slučaj - kazao je za “Glas  Srpske” direktor prodaje u ovoj agenciji Aleksandar Pravdić.

Dodao je da Banjalučani ove sezone pune plaže Crne Gore, Hrvatske i Turske.

- Za razliku od prethodne, ove godine imamo više potvrđenih aranžmana za Jadran i daleka egzotična mjesta - kaže Pravdić.

Zbog velikog interesovanja, Turistička agencija “Kompas” uvela je vanrednu liniju za Tursku, u mjesto Kumburgaz, na obali Mramornog mora.

- Ponuda obuhvata polazak u sedam tura i važi od 6. do 15. avgusta. Za one koji bi radije da otputuju u neku bližu destinaciju organizovali smo septembarski odmor na Makarskoj rivijeri - rekli su iz ove agencije.

Iz Turističke agencije “Sani trevel” istakli su da su priredili ponudu u kombinaciji dva do tri dana, pet ili šest dana i sedam do osam dana.

- Vozimo svaki četvrtak u ponoć, kao i svaku nedjelju u dva sata ujutru - kazali su iz ove agencije. I oni su potvrdili da su Banjalučani najviše zainteresovani za ljetovanje u Turskoj i Hrvatskoj, prvenstveno Makarskoj.

Dodali su da im korona nije pomrsila konce, te da se red vožnje nije mijenjao od 2019. godine.

Banjalučanka Katarina Jošić kaže da je ranijih godina najradije ljetovala u Grčkoj.

- Prošle godine nismo ni išli na ljetovanje, a ove godine smo se odlučili za odmor u Crnoj Gori, jer su nas privukli promotivnim ponudama koje su organizovali u Banjaluci. O šoping turama ni ne razmišljam, najviše zato što nema novca za tako nešto - kazala je Jošićeva.

Letovi

Iz turističke agencije “Nova” kazali su da je velika potražnja za avionskim letovima.

- Najviše avionskih karata prodato je za let na relaciji Banjaluka - Tivat, a građani su često putovali u Grčku i Tursku. Ovog proljeća imali smo i veliku potražnju za aranžmanima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - rekli su u ovoj agenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana