Banjalučani i ovaj put na visini zadatka: Pogađali trojke da Gašići dobiju kuću

J. K.
Banjalučani i ovaj put na visini zadatka: Pogađali trojke da Gašići dobiju kuću

BANjALUKA - Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” organizovala je sedmu akciju “Trojka iz bloka” u najvećem gradu Srpske, a mnogobrojni Banjalučani i ovaj put okupili su se na Trgu Krajine i sa nevjerovatnim žarom nizali koševe, uz želju da porodica Gašić konačno dobije krov nad glavom.

Potvrdili su to za “Glas Srpske” organizatori, koji su istakli da ih posebno raduje što je akciju podržalo mnogo djece koja su sa roditeljima došla da ubacuju loptu u koš.

- Bilo je 140 učesnika šutiranja trojki i 60 onih koji su u koš ubacivali sa pola terena, a sav novac je namijenjen za kupovinu placa i izgradnju kuće osmočlanoj porodici Gašić iz Zalužana - poručili su iz ove humanitarne organizacije i dodali da se projektu priključila i Srpska kuća.

Istakli su da će na njihovom sajtu uskoro biti objavljen iznos koji su skupili, jer donacije još pristižu.

- Veoma je lijepo vidjeti i za svaku pohvali kako se Banjalučani brinu o svojim komšijama i važno je da ljudi gaje empatiju, jer zaista nečije malo, drugome znači mnogo - poručili su organizatori.

Podsjetili su da ova osmočlana porodica živi kao podstanar u dvije prostorije te apelovali na sve koji žele da pomognu da to mogu učiniti i pozivom na humanitarni broj 17763 i na taj način donirati tri KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana