Banjalučani dobili čarobno mjesto sa pogledom na grad (FOTO)

GS
Banjalučani dobili čarobno mjesto sa pogledom na grad (FOTO)

BANjALUKA - U sjajnoj atmosferi mnoštvo građana uživalo je na novom vidikovcu na Banj brdu, odakle se pruža neodoljiv pogled na grad.

Sugrađanima na otvaranju novog vidikovca pridružio se i gradonačelnik najvećeg grada Srpske Draško Stanivuković, koji je tom prilikom istakao da je ovo novi simbol i nova razglednica Banjaluke.

– Banjaluka je dobila svoj prvi vidikovac, odakle se pruža čaroban pogled na najljepši grad. Ovo je novi simbol i nova razglednica našeg grada. Naša želja bila je da se forma samog vidikovca uklopi i ušuška u prelijepoj prirodi Banj brda – poručio je gradonačelnik, istakavši da je prilikom izvođenja projekta sačuvano svako drvo.

Kada je riječ o samom projektu vidikovca, gradonačelnik je napomenuo da su tokom proteklih dana izvršena i sva neophodna mjerenja i atesti, kako bi novi vidikovac mogao biti stavljen u upotrebu.

Savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti Milada Šukalo istakla je da je Banj brdo lokacija od velikog značaja za grad, zbog čega se i gradska administracija ovoj lokaciji posvetila sistemski.

- U prethodnom periodu radili smo na uređenju klupa, staza, izgradnji vidikovca, ali smo istovremeno održali i niz sastanaka sa relevantnim institucijama u vezi sa rekonstrukcijom i obnovom Spomenika palim Krajišnicima – istakla je Šukalova.

Ona je zahvalila Zavodu za zaštitu spomenika, na saradnji kroz koju su u proteklom periodu završeni premjeri i predračuni za rekonstrukciju Spomenika, što je, prema njenim riječima, jedan od strateških ciljeva planiranih za naredni period.

Mještanka Srpskih Toplica Fatima Tučinhodžić zahvalila je gradonačelniku na svim ulaganjima u ovaj dio grada.

- Prije dvije godine uređena je plaža, potom šetalište, a sada je uređen i vidikovac za koji zaista nemam riječi. Rođena sam u ovom gradu i ovo je davno trebalo da se uredi, jer sve izgleda neopisivo lijepo – kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana