Banjalučane zabavlja Sergej Ćetković: Otvoreno novo šetalište uz Vrbas (FOTO/VIDEO)

GS
Foto: A. Čavić

BANjALUKA- Banjaluka je dobila pet kilometara prekrasnog šetališta uz Vrbas, nakon što je uspješno završena dionica na potezu od nekadašnjeg restorana „Alibaba“ pa sve do Zelenog mosta.

Zajedno sa brojnim sugrađanima novom dionicom šetališta prošetao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon čega je uslijedio i spektakularan koncert Sergeja Ćetkovića, priređen upravo na novouređenim obalama Vrbasa.

Tom prilikom gradonačelnik je istakao da je ponosan na ovaj projekat, jer je ovo prvo šetalište uz Vrbas u istoriji Banjaluke.

- Iako smo grad koji leži na predivnoj rijeci nismo imali uređene obale, sa kojih bismo mogli na pravi način doživjeti rijeku koju volimo. U proteklih 60 godina nijedan milimetar obala Vrbasa nije uređen, a u ove tri i po godine uredili smo preko pet kilometara, a sa uređenjem dionice pod Kastelom doći ćemo i do šest kilometara uređenih obala. Ponosan sam  što smo upravo mi prva gradska administracija koja je prepoznala važnost ovog projekta – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je dodao da je su na dionici ukupne dužine oko pet kilometara izgrađena i tri vodocrpilišta, koja su značajna za efikasno funkcionisanje Vatrogasne brigade.

Naglasio je da se osim ove dionice, istovremeno radi i na uređenju šetališta uz tvrđavu Kastel u dužini od jednog kilometra, čime će Banjaluka i na ovoj lokaciji uz nedavno postavljeno osvjetljenje na tvrđavi dobiti jedan prekrasan ambijent, te najavio da je u planu i osvjetljenje Gradskog mosta.

-Naš plan je da uređenje obala Vrbasa nastavimo i na potezu od Gradskog mosta do mosta Venecija, a potom do Rebrovačkog mosta, odakle ćemo urediti i spojiti dio sve do novog gradskog parka koji će biti najveći u državi. To su obrisi jedne nove, bolje i ljepše Banjaluke– rekao je Stanivuković.

Takođe je istakao da Banjaluka neće odustati od kolektora od Karanovca do Delibašinog sela.

Savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo istakla je da je prema povratnim informacijama projekat izgradnje šetališta jedan od najbolje ocijenjenih projekata ove gradske administracije.

- Ovo je najveća radost za sve nas jer smo uspješno završili još jednu dionicu šetališta uz Vrbas u dužini od jednog kilometra i na ovom potezu stvorili jedan potpuno novi ambijent, na kojem ćemo dobiti i više od deset vezova za dajak čamce i još jedno dajak pristanište – istakla je ona, te dodala da je ova dionica završena u rekordnom roku.

Kako je kazala, na ovom potezu dobijamo jedan predivan ambijent, ali i novo vodocrpilište, što potvrđuje da je značaj ovog projekta višestruk.

Povodom završetka jednog od najvećih projekata u našem gradu u novouređenoj oazi kod Zelenog mosta priređen je prigodan program uz koncert pjevača Sergeja Ćetkovića, koji je zahvalio na pozivu da se još jednom pokloni banjalučkoj publici.

- Mnogo volim Banjaluku, ovdje imam mnogo prijatelja i ovdje se uvijek vraćam. Zahvalan sam na prilici da se po ko zna koji put poklonim banjalučkoj publici, koja je jedna od najboljih u regionu. Radujem se što ćemo pjevati neke stare i nove pjesme i uz divno vedro nebo napraviti noć za pamćenje – istakao je Ćetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana