Banja Luka dočekuje novu školsku godinu uz još jedan „Veliki početak”

G.S.
Foto: Ilustracija/Banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - Odlična atmosfera, super zabava, zanimljivi edukativni i sportski sadržaji, kao i mnoštvo poklona – ovo je samo dio stvari koje nam donosi ovogodišnja manifestacija „Veliki početak”.

Banja Luka će već četvrtu godinu za redom novu školsku godinu dočekati sa ovom prepoznatljivom manifestacijom.

Kako je poručila Gradska administracija – i ove godine sve naše sugrađane očekuje sjajna zabava, sa naglaskom na brojne edukativne sadržaje i koncertne aktivnosti.

- Spremni smo za još jedan „Veliki početak”, a to je dan kada se svi zajedno radujemo novoj školskoj godini i novim uspjesima naših učenika i prosvjetnih radnika. Svaki „Veliki početak” je kruna svih onih aktivnosti koje Gradska uprava realizuje– od besplatnih udžbenika, podrške našim školama, kao i kroz izgradnju novih školskih objekata te mnoge druge aktivnosti, rekla je savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo. 

Ove godine „Veliki početak” će trajati nekoliko dana, a započeće sa podjelom udžbenika za predstavnike banjalučkih osnovnih škola, naglasila je Šukalo i dodala da će i ovaj put biti upriličen veliki broj aktivnosti za djecu.

- Naši tinejdžeri će se zasigurno obradovati koncertu Ane Lazarević, koji će biti urpiličen u nedjelju, 1. septembra, a ovom koncertu prethodiće podjela udžbenika. Sve to biće upriličeno od 18.00 časova na platou ispred sportskog kompleksa kod Parka „Mladen Stojanović”.  Za nešto starije, odnosno za srednjoškolce i studente biće pripremljene druge koncertne aktivnosti. Dodatno, ponovo će biti podijeljeni i pokloni, koji podrazumijevaju školski pribor, vaučere za popuste za opremu za školu, odjeću i slično – kazala je ona.

Manifestacija „Veliki početak” je kruna svih aktivnosti koje gradska administracija sprovodi s ciljem da našim školarcima ponudi što bolje i kvalitetnije uslove školovanja.

- Želja nam je da naše obrazovanje bude što kvalitetnije i bolje, a mi kao lokalna zajednica ćemo dati sve od sebe da pružimo punu podršku, kako našoj djeci i njihovim porodicama, tako i prosvjetnim radnicima, ali i njihovom menadžmentu – zaključila je Milada Šukalo.

Manifestacija „Veliki početak” je ujedno i događaj koji će označiti kraj ovogodišnje bogate manifestacije „Banjalučko ljeto”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana