“Banj bus” prilagođen za invalide i dječija kolica

Aleksandar Stojanović
“Banj bus” prilagođen za invalide i dječija kolica

Panoramski minibus ponovo je krenuo u petak da vozi ljubitelje prirode i turiste do vrha najpoznatijeg gradskog izletišta Banj brda. Planirano je da na liniji bude do 30. septembra, a moguće i kasnije, tokom jeseni.

“Banj bus” je adaptiran i za osobe sa invaliditetom, majke sa dječijim kolicima, kao i bicikliste, koji će moći da unesu svoj bicikl, tako da će u vožnjama kroz predivnu prirodu Banj brda moći da uživaju svi oni koji to žele.

Prema riječima načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviše Sandića, na ovaj način izlaze u susret građanima, ali i turistima koje žele da posjete Banj brdo.

- Prošle godine bus je naišao na veoma dobre reakcije i prevezao je oko 7.000 putnika, što pokazuje da postoji veliko interesovanje za “Banj bus”. Naša prvobitni ideja je bila da dobijemo vozić, ali, pošto nije bilo zainteresovanih, opet smo se odlučili za panoramski minibus - naglasio je Sandić.

Dodao je da je sadašnji ugovor sa prevoznikom fleksibilniji od prošlogodišnjeg.

- Formalno će prevoz trajati do 30. septembra, ali, ukoliko vremenske prilike budu povoljne i bude interesovanja putnika, nastavićemo prevoz i tokom jeseni. Takođe, na osnovu ovog ugovora imamo sigurno ugovoren prevoz i za 2020. godinu - kazao je načelnik Sandić.

Cijena prevoza je ista kao i prošle godine i iznosi jednu marku, a za djecu do pet godina je besplatno. Prevoz će biti dostupan svakog radnog dana od 15 do 19 časova, a neradnim danima od 9.30 do 19 časova sa polazne stanice kod Fabrike obuće “Bema”.

Tender

Prvobitnim planom bus je trebalo da počne sa prevozom za Dan grada, 22. aprila, ali zbog problema sa tenderskom procedurom izletnici su morali da čekaju do avgusta.

- Žao nam je što se sve tako odvijalo, zbog čega smo već sada dogovorili prevoz za sljedeću godinu - rekao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana