Azil za pse uskoro seli na Manjaču

Ilijana Božić
Azil za pse uskoro seli na Manjaču

BANjALUKA - Gradski azil za napuštene pse biće uskoro izmješten sa sadašnje, neuslovne lokacije u Ramićima na lokalitet Razvojno-edukativnog centra "Manjača".

Po završetku javne nabavke za izvođača radova, koja je u toku, azil će biti izmješten na Manjaču, gdje postoje svi uslovi propisani zakonskim odredbama, kažu u Odjeljenju za komunalne poslove koje, zajedno sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela, vodi ovaj projekat.

- Kroz prvu fazu izgradnje predviđeno je da objekat bude opremljen infrastrukturom koja podrazumijeva ogradu, struju, vodu, odvode, pristupni put, parking, zvučnu izolaciju od naseljenog dijela, te betonirani, pješčani i travnati dio. Azil će se prostirati na površini od 20.000 metara kvadratnih, a vrijednost radova u prvoj fazi iznosi 111.000 KM - ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

U prvoj fazi predviđeno je postavljanje ograde sa ulaznim kapijama, te dovođenje u funkciju jednog objekta koji bi služio za smještaj pasa. U sljedećoj fazi izgradnje biće saniran još jedan objekat.

Ovaj objekat služiće za skladištenje hrane, ali i za karantin, gdje će psi biti pregledani prije smještanja. Unutar objekta predviđeno je smještanje pasa u boksove kako bi bili razvrstani po pasminama i veličinama.

U odjeljenju ističu da je sadašnji azil u Ramićima izgrađen kao privremeno rješenje za smještanje napušenih životinja. Sadašnji azil je smješten u blizini deponije u Ramićima i u njemu je trenutno zbrinuto oko 150 pasa. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana