“Autoprevoz” tradicionalnom vožnjom upotpunio prazničnu atmosferu u gradu: Sveti Nikola i Djeda Mraz darivali putnike

Jelena Tanacković
“Autoprevoz” tradicionalnom vožnjom upotpunio prazničnu atmosferu u gradu: Sveti Nikola i Djeda Mraz darivali putnike

BANjALUKA - Preduzeće “Autoprevoz” juče je tradicionalno novogodišnjim duhom i prazničnom atmosferom ispunilo ulice grada i unijelo radost u srca putnika koji su se provozali u okićenom autobusu dok su ih uveseljavali Sveti Nikola i Djeda Mraz.

U svečanoj, 12. po redu, vožnji organizovanoj u susret nadolazećim praznicima, ponajviše su uživali mališani kojima su podijeljeni slatkiši, a uz blještavilo nakita i lampica smijeha i radosti nije nedostajalo.

Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić kazao je za “Glas Srpske” da je praznična vožnja postala tradicija i zaštitni znak ovog preduzeća povodom nikoljdanskih svečanosti.

- Djeda Mraz i Sveti Nikola i ove godine su uveseljavali putnike, prije svega mališane, koji su došli sa svojim roditeljima, djedovima i bakama i uživali u prazničnoj atmosferi - rekao je Mijić.

Svečana vožnja sa Svetim Nikolom i Djedom Mrazom krenula je sa stajališta Autobuske stanice (gradski terminal), a završila se linijom broj 2 do “Pošte”.

S obzirom na to da je Sveti Nikola zaštitnik putnika, moreplovaca i da daruje poklone i brine o djeci u tokom cijele godine, i “Autoprevoz” se odlučio da na taj način obraduje banjalučke mališane.

- Širimo dobro raspoloženje, a djeca su i ove godine bila dobra i zaslužili su svoje novogodišnje poklone, kao i njihovi roditelji - kazao je Sveti Nikola.

Vožnja je bila besplatna za sve koji su se u to vrijeme našli u autobusu, a praznično raspoloženje i vedar duh izmamili su osmijehe na njihovim licima. Među prvim putnicima našla se i djevojčica Milica, koja nam se pohvalila poklonom, a posebno je bila očarana okićenim autobusom.

- Mnogo mi se sviđa poklon i jedva čekam da se družim sa Svetim Nikolom i da pjevamo pjesmice zajedno - rekla je Milica.

I petogodišnji Aleksandar bio je oduševljen kada je ugledao Djeda Mraza za volanom autobusa.

- Prvi put se vozim sa Djedom Mrazom, a dobio sam i veoma zanimljive poklone - ushićeno je rekao ovaj dječak.

Uz slatkiše, “Autoprevoz” je spremio i  vrijedne nagrade i besplatne karte za starije, što je iznenadilo i obradovalo ostale putnike prazničnog autobusa.

- Mnogo mi znači besplatna karta jer dolazi u pravo vrijeme. Godina koja je na izmaku bila je veoma teška i ovaj gest “Autoprevoza” je predivan jer ću pred praznike uštedjeti nešto novca - kazao je penzioner Mirko.

Krsna slava

Dejan Mijić je rekao da prazničnu vožnju organizuju povodom krsne slave preduzeća “Autoprevoz”.

- U drugom dijelu dana organizovana je još jedna praznična vožnja, a Sveti Nikola je podijelio paketiće za djecu radnika “Autoprevoza” - kazao je Mijić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana