Automehaničari pod budnim okom inspektora

Aleksandar Stojanović
Automehaničari pod budnim okom inspektora

BANjALUKA - Gradska inspekcija pojačaće kontrole automehaničarskih radionica na području grada u narednim danima, jer je primjetna nagla ekspanzija nelegalnih radionica koje pružaju usluge popravke motornih vozila.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman kazao je da su kontrole do sada vršene sporadično na osnovu prijave građana, ali da je sada odlučeno da bude izvršen detaljniji nadzor nelegalnih radnji.

- Ovim kontrolama ne želimo samo da kažnjavamo, već da sve one koji rade uvedemo u legalno poslovanje - najavio je Kecman.

On je dodao da će gradski inspektori u narednim danima intenzivno raditi i na kontroli pretvaranja poljoprivrednog zemljišta u građevinsko, posebno uz putne komunikacije.

- Najviše posla imaće na lokacijama uz put Banjaluka - Prijedor. Takođe, pojačaćemo i kontrole iskopa na gradilištima, jer moramo znati gdje odlazi višak iskopane zemlje i o kojim količinama je riječ - rekao je Kecman i dodao da će u narednom periodu uslijediti i jače kontrole odvoza mješovitog otpada na deponiju, zatim rentakar i taksi prevoznika, te cvjećara, pogotovo uoči 8. marta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana