Automati za parking ne rade, SMS brojevi stari

Vesna Popović
Automati za parking ne rade, SMS brojevi stari

Banjaluka - Blokirani automati za plaćanje parkinga kovanicama u ulicama Branka Radičevića, Save Mrkalja i Milana Tepića u centru grada kao i stari brojevi na njima za plaćanje SMS porukama stavili su juče vozače na velike muke.

Na automatima je bilo i uputstvo za vozače da parking mogu platiti samo SMS porukom ili da odu do drugog automata koji je u funkciji pa da tu kovanicama izvrše svoju obavezu.

Grad je početkom ove godine promijenio brojeve za SMS poruke za plaćanje parkinga pa je većina vozača bila  zatečena jer nove brojeve nisu znali, a na automatima su ostale naljepnice sa nevažećim.

Reakcije vozača bile su od zbunjenosti do bijesa, a svi su bili u nedoumici da li uopšte treba da plate parking.

- Pored muke da nađem parking mjesto u centru grada, sada moram razmišljati kako da platim parking. Vidio sam natpis na automatu i nisam znao šta da radim pa sam otišao neobavljenog posla, jer da sam ostavio auto sa neplaćenim parkingom, ne bi me mimoišla blokada i za današnje prilike visoka kazna. Ovako je najbolje što sam otišao, a o onima koji ovako rade svoj posao neka Gradska uprava razmišlja - rekao je jedan vozač u ulici Branka Radičevića  koji nije želio da se predstavi.

U istoj situaciji se našao i Rajko Kovjenić, koji se pitao kako da plati parking kada u blizini nema ispravnog automata.

- Krenuo sam do Fonda zdravstvenog osiguranja da potvrdim zdravstvenu knjižicu i jedva sam u ovoj ulici našao parking mjesto. Ovo je strašno. Moram dalje da tražim slobodno mjesto na drugom parkingu jer neću da rizikujem i plaćam kazne zbog parkinga - rekao je Kovjenić, kojeg smo zatekli u ulici Milana Tepića.

Iz Gradske uprave poručuju da parking automati nisu pokvareni, već su pojedine na području grada morali zatvoriti zbog vandala.

- Veliki broj nesavjesnih građana tokom praznika prethodnih godina ubacivao je petarde u parking automate i na taj način su nam pravili veliku štetu - rekli su u Gradskoj upravi. 

Dodali su da će automati biti pušteni u funkciju od 14. januara te da su na većini parking automata zamijenjene naljepnice.

- Na nekolicini nisu, zbog vremenskih uslova, i biće zamijenjene u najkraćem roku - naveli su u Gradskoj upravi.

Novi brojevi

Od 1. januara ove godine u funkciji su novi brojevi za plaćanje parkinga SMS porukom. Tako za jedan sat parkiranja u prvoj zoni poruku treba poslati na broj 083 51 01, dok je za isto vrijeme parkiranja u drugoj zoni potrebno poslati poruku na broj 083 51 00. Za cjelodnevno parkiranje u prvoj zoni broj je 083 51 02, a u drugoj 083 51 03. Cijene parkiranja su ostale nepromijenjene, pa je u prvoj tarifnoj zoni za sat parkiranja potrebno izdvojiti jednu, a za cjelodnevnu kartu pet KM. U drugoj tarifnoj zoni sat parkiranja košta 0,5, a dnevna karta je tri KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana