Asfaltirana posljednja dionica novog puta u Petrićevcu

Srna
Asfaltirana posljednja dionica novog puta u Petrićevcu

BANjALUKA - Asfaltirano je posljednjih 200 metara nove saobraćajnice u banjalučkom naselju Petrićevac, a zajedno sa ranije urađenom trasom, izgrađen je ukupno 1,1 kilometar puta prema naselju Motike, što je koštalo oko dva miliona KM, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić je tokom današnjeg obilaska ove saobraćajnice rekao da su juče obilježeni horizontalna signalizacija, pješački prelazi i autobuska stajališta.

"Uz sve probleme koji su pratili realizaciju ovog projekta, konačno je završena gradnja ove dionice puta prema Motikama", istakao je Sandić.

Sandić je rekao da, nakon što su završeni radovi na saobraćajnici, trenutno se radi na uklapanju ulice sa dvorištima radi omogućavanja kvalitetnog prilaza domaćinstvima uz put.

"U ovom dijelu Petrićevca ostalo nam je da saniramo Ljevčansku ulicu, koja je zbog radova na ovoj saobraćajnici pretrpjela oštećenja, dok će Banijska biti asfaltirana poslije izgradnje kanalizacije, kako smo ranije dogovorili sa mještanima", rekao je Sandić.

U izgradnju nove saobraćajnice uloženo je više od dva miliona KM, a dotrajalu saobraćajnicu zamijenio je savremeni put širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, novim vodovodom, kao i javnom rasvjetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana