Arsenić najbolja banjalučka lasta

Igor Pilipović
Arsenić najbolja banjalučka lasta

Banjaluka - Najbolju "banjalučku lastu" za ovu godinu izveo je Igor Arsenić iz Banjaluke, koji je oduševio žiri i sve prisutne skokovima sa Gradskog mosta u okviru kulturno-sportske manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

- Za mene je ovo veliki dan. Takmičim se već nekoliko godina i dosta sam se u posljednje vrijeme spremao za ovaj skok, potajno se nadajući jednom od prva tri mjesta - rekao je Arsenić, čiji je skok publika ispratila aplauzima i ovacijama.

Pored novčane nagrade od 700 KM, ovaj Banjalučanin osvojio je zlatnu medalju i pehar za najbolje izveden skok.

Drugo mjesto pripalo je Borku Miladinoviću iz Beograda, dok je treće uzeo Đorđe Gajić iz Banjaluke.

Ukupan fond novčanih nagrada za skakače iznosio je 1.500 maraka pa je tako drugoplasirani dobio 500, a trećeplasirani 300 maraka.

Iz Turističke organizacije grada Banjaluka (TOBL), koja je zajedno sa Asocijacijom za sport i rekreaciju organizator 63. "Ljeta na Vrbasu", ne kriju oduševljenje što se tradicija nastavlja. Direktor TOBL-a Ostoja Barašin ističe da su zadovoljni što su skokovi prošli bez posljedica po skakače.

- U okviru ove manifestacije šaljemo poruku da ne možemo samo koristiti resurse Vrbasa, već ih moramo čuvati kao dio nas - rekao je Barašin.

Direktor Asocijacije za sport i rekreaciju Vladimir Kuvalja kaže da prvi put učestvuju u organizaciji ovakve manifestacije, jer su do sada organizovali samo biciklističke trke.

- Potrudili smo se da budemo dio jedne banjalučke priče i hvala TOBL-u što nam je pružio šansu - kazao je Kuvalja i dodao da se nada da će i dalje učestvovati u organizovanju manifestacija, koje promovišu grad na Vrbasu.

Pored skokova, prethodnih dana publika je mogla uživati i u drugom međunarodnom vaterpolo turniru "Banjaluka 2016", koji je osvojila ekipa "Jadran" iz Herceg Novog pobijedivši u finalu domaćina vaterpolo klub "Incel". Ova manifestacija traje do 24. jula, a generalni medijski pokrovitelj smotre je "Glas Srpske". Za najbolju "vrbasku lastu" se nadmetalo šest domaćih takmičara, te skakači iz Zenice, Kragujevca, Užica, Beograda, Konjica, Mostara.

Program

15 - 17. jul - Odbojka na pijesku za profesionalce, fudbal na pijesku za mlađe, sajam suvenira i rukotvorina, ronjenje obuka

16. jul - "Jelen" trubački sabor

19 - 20. jul - fudbal na pijesku za profesionalce

22 - 24. jul - sportska takmičenja na obalama Vrbasa

24. jul - "Kotlićijada", trka kajaka i dajaka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana