Aplikacija "Građanska patrola": Banjalučani najviše prijavljuju kvarove na javnoj rasvjeti

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Banjalučani su tokom januara posredstvom aplikacije "Građanska patrola" najviše prijava uputili zbog kvarova na javnoj rasvjeti i oštećenja komunalne opreme na dječijim igralištima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Odjeljenje za komunalne poslove je izdalo naloge za otklanjanje kvarova na javnoj, a građane mole za strpljenje jer je riječ o mnogo prijava.

Evidentirane su i prijave koje se odnose na oštećenja na dječijim igralištima i nedostaci će, kako su naveli iz Gradske uprave, biti otklonjeni nakon izbora izvođača radova.

Dosta građana prijavilo je i nepropisno postavljene kontejnere na trotoarima, koji su potom uklonjeni sa svih spornih lokacija.

Informatička aplikacija "Građanska patrola", posredstvom koje građani mogu da prijave komunalne probleme, u funkciji je od 26. aprila 2018. godine, besplatna je i dostupna putem postojećih platformi "Play store" i "App store".

Korisnici "Građanske patrole" ovu aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju lične podatke, a sve prijave su anonimne.

Aplikacija je domaći proizvod koji je gradu Banjaluka donirala banjalučka firma "DVC solutions".

Svi zainteresovani građani povratnu informaciju za probleme koji su prijavili mogu dobiti posredstvom Odsjeka za saradnju sa građanima - Kancelarije za građane, na broj telefona 051/244-471 ili mejlom ([email protected]).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana