Amidžić sa studentima zasadio drvo prijateljstva

Srna foto: A.Čavić
Amidžić sa studentima zasadio drvo prijateljstva

Banjaluka - Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić danas je ispred zgrade Rektorata banjalučkog Univerziteta zasadio drvo prijateljstva sa predstavnicima Organizacije srpskih studenata u inostranstvu /OSSI/, u okviru projekta "Povezivanje mladih Srbije i Republike Srpske".

Amidžić je, povodom sadnje javorolisnog platana u univerzitetskom kampusu, izrazio zahvalnost OSSI-ju i dodao da to treba da simbolizuje dobru saradnju koju Srpska ima sa Srbijom na planu okupljanja mladih i studenata.

On je naglasio da je opredjeljenje Gradske uprave da njeguje ovakve projekte, s obzirom da je Banjaluka i univerzitetski grad, te ocijenio da su studenti budućnost koja će nositi Banjaluku i Srpsku, zbog čega će grad voditi računa o toj populaciji.

Amidžić je istakao da sadnja platana simbolizuje i opredjeljenje Gradske uprave da u Banjaluci bude što više zelenila.

Predsjednik OSSI-ja Aleksandar Jakovljević rekao je da je sađenje stabla prijateljstva u univerzitetskom kampusu posljednja aktivnost u okviru projekta povezivanja mladih Srpske i Srbije.

On je naveo da je OSSI u Banjaluku na dva dana, uz podršku grada i institucija Srpske, doveo više od 150 mladih.

"Bitno je da njegujemo specijalne veze Srpske i Srbije i drago mi je što smo bili gosti Banjaluke", istakao je Jakovljević.

Govoreći o otvaranju kancelarije OSSI u Banjaluci, Jakovljević kaže da je njen cilj da informiše i savjetuje studente kako da lakše odu na studije u inostranstvu, ali i da će raditi na tome da se studenti vraćaju i iskoriste svoje znanje u Srbiji i Srpskoj.

Projekat "Povezivanje mladih Srbije i Republike Srpske" realizovan je u saradnji predstavnika OSSI-a, Grada Banjaluke i Univerziteta u Banjaluci. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana