Amidžić: Prevoz u Banjaluci skuplji umjesto da je besplatan

Jelena Tanacković
Foto: J. Tanacković

BANjALUKA - Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić izjavio je danas da se „govorilo da će Banjaluka biti prvi grad koji će imati besplatan javni prevoz za najveće kategorije stanovništva, a danas je realnost da će sve kategorije plaćati skuplji javni prevoz“.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, između ostalog, dogovoren je novi cjenovnik u javnom prevozu. Iz Gradske uprave Banjaluka je saopšteno da će u vezi s cjenovnikom u javnom prevozu grad na sebe preuzeti teret poskupljenja za studente, srednjoškolce i penzionere.

Prethodno su odbijeni amandmani Kluba odbornika SNSD-a na ovaj cjenovnik prema kojima je, između ostalog, traženo da grad izdvoji pola miliona KM mjesečno za javni prevoz.

Amidžić je  istakao da je SNSD smatrao da to ne treba raditi na taj način, jer imaju, kako je rekao, suštinski dvostruko oporezivanje naših građana.

- U jeku inflacije, svjedoci smo da se republički budžet, kao i budžeti mjesnih zajednica po osnovu PDV-a, pune ubrzanim tempom i ostvaruju veće punjenje budžeta - kaže Amidžić.

Naglasio je da dio sredstava, koja su i sredstva građana treba vratiti kroz direktnu podršku.

-Jedan od načina je bio subvencionisanje javnog prevoza svih kategorija, kako se cijena karata ne bi mijenjala, ali taj prijedlog nije dobio podršku. To nije nešto što je trebalo da se desi u ovom trenutku, jer smo svjesni situacije da gradski budžet, osim što se puni, ima i svoja ograničenja i zato smo predložili odluku o dodjeljivanju subvencija našim građanima na određeno vrijeme - rekao je Amidžić.

Istakao je da svako ko je glasao je treba da da obrazloženje za takve odluke.

- Sasvim sam siguran da neće biti povećanja kvaliteta prevoza - zaključio je Amidžić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana