Amidžić-Obradović: Prekomjerno zapošljavanje u Gradskoj upravi dovodi do finansijskih opterećenja

Rtrs
Foto: Rtrs

Odbornici SNSD-a u banjalučkom Parlamentu, Srđan Amidžić i Borivoj Obradović, tvrde da prekomjerno zapošljavanje u Gradskoj upravi, ali i Vodovodu i Akvani, dovodi do značajnih finansijskih opterećenja gradske kase, ali i ugrožavanja redovne isplate radnika.

Na godišnjem nivou, kažu 215 novozaposlenih u preduzećima koja su pod ingerencijom gradske administracije , građane Banjaluke koštaju šest miliona maraka. Pitaju da li banjalučani mogu očekivati brže i efikasnije rješavanje problema?

Veća izdvajanja i nova radna mjesta, ali bez pojačanog učinka, kaže odbornik banjalučke skupštinske većine, Srđan Amidžić. Dok se veliki vroj banjalučana žali na lošu putnu infrastrukturu i poteškoće sa vodom, kaže Amidžić, iz gradske kase, milionske cifre ulažu se na potpuno drugu stranu.

- Dodatni radnici, nova administracija Gradske uprave, građane će koštati šest miliona maraka. Ovo nije stvar politike, nije stvar ko izgovara, ovo je stvar jednostavno brojeva. Za šest miliona KM, a nismo dobili efikasniju GU, dosta problema koji su se nagomilali po raznim mjesnim zajednicama moglo je da bude riješeno - rekao je odbornik SNSD-a Srđan Amidžić.

OFF Iz Gradskog odbora SNSD-a ističu – nije riječ o partijskom, nego o kako kažu drugarskom zapošljavanju baziranom na privatnim odnosima aktuelnog gradonačelnika.

- Kandidat za predsjednika Republike Srpske iz reda PDP-a često se bavi republičkim temama, pa tako smo svjedoci da je govorila o zapošljavanju na republičkom nivou. Pozivam da izrazi svoj stav o ovom zapošljavanju u Gradskoj upravi - naveo je odbornik Borivoj Obradović.

SNSD-ovi odbornici poručuju da aktuelna neodgovorna politika predstavlja realnu prijetnju po fukncionisanje najvećeg grada Srpske. Odgovor iz Gradske uprve Banjaluka nismo dobili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana