Ambulanta u Donjim Kolima počinje sa probnim radom

J. T.
Ambulanta u Donjim Kolima počinje sa probnim radom

BANjALUKA - Ambulanta porodične medicine u Mjesnoj zajednici Donja Kola počela je juče sa radom, a stanovništvo iz tog područja pozvano je da se registruje za dobijanje zdravstvenih usluga na ovom lokalitetu.

Direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović rekla je da će ambulanta raditi svake srijede u jutarnjoj smjeni, te da je to probni period od tri mjeseca.

- Ukoliko se građani odluče za preregistraciju u ovu ambulantu, srijedom će ovdje dobijati usluge, a ukoliko im pomoć bude potrebna drugim danima, dobiće je u onoj ambulanti u kojoj su je dobijali prije preregistracije - pojasnila je ona.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da postoji potreba za radom ambulante, te da je grad sa Domom zdravlja u proteklom periodu sagledao sve mogućnosti za početak rada.

- Primarni cilj u proteklom periodu bio je da se zbrinu svi “kovid” pacijenti, a sada su stvoreni i kapaciteti da ova ambulanta počne sa radom u probnom periodu. Važno je da ovaj višenamjenski objekat ima svoju svrhu i da bude u punom kapacitetu - rekao je gradonačelnik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana