Ambulanta i MZ pod istim krovom

Aleksandar Popović
Ambulanta i MZ pod istim krovom

Banjaluka - Mještani Kočićevog vijenca za godinu dana dobiće novi objekat mjesne zajednice i ambulantu porodične medicine čija je gradnja počela danas, a u koji će biti uloženo 1.166.000 maraka.

Kamen temeljac za izgradnju objekta juče su položili predsjednik Skupštine grada Slobodan Gavranović i gradonačelnik Dragoljub Davidović.

Gavranović je istakao da će izgradnjom ovog objekta stanovnici Kočićevog vijenca dobijati ljekarske usluge na najvišem nivou.

- Ovaj projekat Skupština grada je usvojila prošle godine a odlučeno je da se realizuje uzimanjem kredita. Objekat u kojem je ranije bila smještena ambulanta bio je u lošem stanju, a pošto nije bilo na raspolaganju placeva, odlučili smo se da se na istom mjestu sagradi ambulanta i prostorije mjesne zajednice. Riječ je o objektu sa dobrim idejnim rješenjima koji će zadovoljiti više potreba mještana Kočićevog vijenca - naglasio je Gavranović.

Dragoljub Davidović je rekao da će izgradnja objekta od 850 kvadrata na dvije etaže koštati 1.166.000 maraka.

- U donjoj etaži će biti ambulanta porodične medicine, a gore prostorije za potrebe Savjeta MZ. Ugovoreni rok za izgradnju je godinu dana, a posao je na tenderu dobila firma "Tekton" iz Banjaluke. Cilj nam da ljekarske usluge približimo građanima kako ne bi morali zbog ljekarskog pregleda ići u centar grada - kazao je Davidović.

Direktor Doma zdravlja Gordana Tešanović je izjavila da će u ambulanti raditi osam timova ljekara od sedam do 20 časova.

 - Ovdje će biti smještena laboratorija, a u ovom trenutku je na Kočićevom vijencu registrovano oko 11.000 građana. Kako se mjesna zajednica bude širila mi ćemo moći pružati usluge i za 20.000 građana. Do izgradnje nove ambulante naši timovi su privremeno smješteni u prizemlju objekta Dječijeg doma "Rada Vranješević" - dodala je Tešanovićeva.

Stanovnici

- Ovo je veliki dan za sve stanovnike Kočićevog vijenca. Posebno su zadovoljni najmlađi i najstariji stanovnici mjesne zajednice koji će imati svoje društvene prostorije kao i ambulantu - rekao je predsjednik Savjeta MZ Kočićev vijenac Darko Sabljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana