Akcija u Domu omladine: Prikupljaju maturske haljine za socijalno ugrožene sugrađane

S. B.
Akcija u Domu omladine: Prikupljaju maturske haljine za socijalno ugrožene sugrađane

BANjALUKA - Iz banjalučkog Doma omladine saopštili su da organizuju anonimnu akciju poklanjanja maturskih haljina, te pozivaju sve Banjalučanke koje žele da poklone svoje maturske haljine da ih donesu u ovu ustanovu.

- Time će svakako učiniti dobro djelo i obradovati one maturante koji nisu u mogućnosti da sebi kupe svečanu odjeću za matursko veče. Ukoliko ste i vi u prilici da uljepšate nezaboravno matursko veče svima koji nisu trenutno u mogućnosti da sebi obezbijede svečane haljine, možete to učiniti donacijom haljine, koja možda stoji u ormaru i ne namjeravate više da je nosite - poručili su iz Doma omladine.

Dodali su da svi zainteresovani mogu da im se obrate u inboks na društvenim mrežama.

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” Jovan Radovanović rekao je za “Glas Srpske” da su ovakve akcije od velike pomoći višečlanim porodicama.

- Izdaci tokom pripremanja za matursku svečanost uvijek su veliki, naročito u porodicama koje imaju četvoro ili više djece, tako da je ovim roditeljima svaka pomoć dobrodošla - kazao je Radovanović.

Dodao je da i njihovo udruženje svake godine organizuje sličnu akciju.

- Sugrađani odijela i haljine mogu donijeti u prostorije našeg udruženja. Do sada smo prikupili i podijelili više od 30 haljina i odijela, a potrebno nam je još 20 odijela i haljina da bismo obezbijedili sve maturante - rekao je Radovanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana