Akcija “Srcem za Iskru” okuplja dobročinitelje u Domu omladine

Jasmina Salopek
Akcija “Srcem za Iskru” okuplja dobročinitelje u Domu omladine

BANjALUKA - U srcu grada, dvorana Doma omladine postaće mjesto susreta ljubitelja plesa, ali ovog puta s posebnom svrhom - širenja ljubavi i podrške.

Humanitarno plesno veče, nazvano “Srcem za Iskru” biće organizovano 16. decembra sa početkom u 19 časova, a nezaboravno iskustvo donijeće radost, ritam i, najvažnije od svega, pomoć onima kojima je najpotrebnije.

Predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” Milan Berić rekao je za “Glas Srpske” da će novac, koji bude prikupljen na humanitarnoj plesnoj večeri biti namijenjen za tekuće potrebe udruženja, ali i da im svaki vid podrške veoma znači.

- Bitnija je moralna podrška koju dobijamo od one finansijske dobiti koja će biti ostvarena prodajom karata - rekao je Berić.

Prema njegovim riječima plesno veče je lijepa aktivnost koju godinama realizuju u gradu na Vrbasu, a započeta je sa Plesnim klubom “Bolero”, da bi bila nastavljena sa Plesnim klubom “Lejdis”.

- Ovo je tradicionalna aktivnost koju organizujemo i gdje mladost daje podršku mladosti - pojasnio je Berić.

Kako je rekao, ova manifestacija neće biti samo podrška njihovom udruženju, već i svoj djeci koja se liječe ili su izliječena od malignih bolesti.

- Udruženje ima mnogo aktivnosti, stoga će novac od humanitarne noći biti kvalitetno utrošen - naglasio je on.

Svi plesači, od iskusnih profesionalaca do entuzijastičnih amatera, udružiće svoje talente i strast prema plesu da bi stvorili nezaboravan spektakl. Rasplesane koreografije, pripremane samo za tu priliku, različitih plesnih žanrova preplaviće dvoranu Doma omladine energijom, stvarajući atmosferu koja podstiče zajedništvo i solidarnost.

Trener i direktor Plesnog kluba “Lejdis” Tanja Mihaljčić kaže da ovo humanitarno plesno veče neće biti samo prilika za ples, već i prilika za dobročinstvo.

- Dugi niz godina imamo saradnju sa Udruženjem “Iskra” i uvijek se rado odazovemo. Na humanitarnoj plesnoj večeri učestvovaće djeca od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, a koreografije će biti prilagođene - rekla je Mihaljčićeva.

Dodala je da će izvesti 15 plesnih koreografija, među kojima će biti svi latinoamerički plesovi, od sambe do ča-ča-ča.

- Neke od koreografija koje budu prikazane zastupljene su u našem bambi programu, u kojem radimo sa djecom predškolskog uzrasta. Imaju latinokoraka, ali se prave na dječije pjesme - pojasnila je ona.

Cijena ulaznice iznosiće simboličnih pet KM, a grad Banjaluka podržao je organizaciju ove manifestacije.

Laktaši

Milan Berić je rekao da, osim kreativnih radionica u kojima svi učestvuju, često im u posjetu dođu i poznati glumci, ali i sportisti. On je istakao da će i stanovnici Laktaša uskoro imati priliku da pokažu humanost.

- Pored aktivnosti koju ćemo upriličiti u Banjaluci 24. decembra u 15 časova u Laktašima će biti organizovan novogodišnji festival odbojke - istakao je Berić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana