Akcija “Od Banje Luke s ljubavlju”: Pozovom na 1414 do kuće humanosti

M. V.
Akcija “Od Banje Luke s ljubavlju”: Pozovom na 1414 do kuće humanosti

BANjALUKA - Na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića pokrenuta je humanitarna akcija “Od Banje Luke s ljubavlju”, u okviru koje je od prošle sedmice u funkciji humanitarni broj 1414.

Kako je poručio gradonačelnik, pozivom na ovaj broj donirate jednu marku za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

- Meni je ideja za izgradnju ove kuće došla, jer sam bio inspirisan akcijom Vlade Republike Srpske “Sa ljubavlju hrabrim srcima”, koja svake godine iznjedri nešto dobro. Ideja je potekla od moje svakodnevne komunikacije sa roditeljima koji imaju djecu sa poteškoćama u razvoju - kaže Stanivuković.

Savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo poručila je kako je gradska administracija pronašla parcelu u centru na kojoj će praviti ovu kuću.

Majka osobe sa poteškoćama u razvoju Danijela Višnjić zahvalila je gradonačelniku na ovoj inicijativi koja će roditeljima mnogo značiti.

- Moj sin ima 17 godina i ova usluga je nešto što će biti od velikog značaja svima nama, jer će nam omogućiti da pružimo više našoj djeci, a da se mi kao roditelji posvetimo obavezama koje imamo - istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana