Akcija “Niste sami”: Još danas funkcioniše broj za dostavu

Srna
Akcija “Niste sami”: Još danas funkcioniše broj za dostavu

BANjALUKA - U Banjaluci od sutra više neće funkcionisati telefonski broj posredstvom kojeg je vršena kućna dostava namirnica i lijekova, s obzirom na to da je omogućeno kretanje svim kategorijama stanovništva, saopšteno je iz Gradske uprave.

Od 19. marta, kada je grad Banjaluka pokrenuo ovaj servis u okviru akcije “Niste sami”, evidentirano je 7.725 poziva građana na broj 065 01 02 03 i izvršeno 4.208 dostava.

“S obzirom na to da je od ove sedmice dozvoljeno kretanje i starijima od 65 godina, odlučeno je da bude obustavljena kućna dostava, koja je, posljednjih nešto manje od mjesec i po dana, bila veoma značajna za nekoliko hiljada stanovnika budući da usljed epidemiološke situacije nisu mogli izlaziti iz kuća”, istakli su iz Gradske uprave.

U okviru akcije “Niste sami” stariji i nemoćni, te lica sa invaliditetom, trudnice i svi u stanju potrebe mogli su da naruče kućnu dostavu osnovnih životnih namirnica, a od kraja marta i lijekova.

Građani su bili oslobođeni troškova dostave, a namirnice i lijekove su plaćali po cijenama kao u marketima, odnosno apotekama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana