Akcija “Čisto lice grada”: Cilj podizanje ekološke svijesti kod građana

O. K.
Akcija “Čisto lice grada”: Cilj podizanje ekološke svijesti kod građana

BANjALUKA - Gradska uprava će u drugoj polovini marta organizovati akciju uređenja i čišćenja grada pod nazivom “Čisto lice grada”, a koja će trajati tokom cijelog proljeća.

Kako su saopštili iz Gradske uprave cilj ove akcije jeste podizanje ekološke svijesti kod građana kroz organizovane aktivnosti čišćenja i uređenja.

- Ove godine planirana je intenzivnija akcija čišćenja u kojoj će biti uključeni savjeti mjesnih zajednica, zajednice etažnih vlasnika, vrtići i škole - poručila je Milada Šukalo koordinator ove akcije.

Kako je istakla, ovogodišnja akcija kreće iz centra grada i gradskih naselja te da će se postepeno širiti ka periferiji.

- Akcija će obuhvatiti uklanjanje kabastog otpada, čišćenje saobraćajnica, obnova putne signalizacije, sadnja i orezivanje drveća, postavka komunalne opreme, sanacija deponija i komunalno-inspekcijski nadzor - rekla je savjetnica gradonačelnika.

Na kraju su iz grada poručili da građani slobodno mogu da učestvuju u davanju prijedloga i sugestija koji će doprinijeti uspješnom sprovođenju ove akcije.

- Suština akcije jeste da se što veći broj građana uključi u akciju, a neke od njih obradovaćemo prigodnim nagradama - kazala je Šukalo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana