Akcija “Biramo najuređenije”: Učesnici brojne škole ali i vjerske zajednice

J. Sa.
Akcija “Biramo najuređenije”: Učesnici brojne škole ali i vjerske zajednice

BANjALUKA - Veliki broj školskih ustanova sa područja grada prijavio se za učešće u ovogodišnjoj akcija “Biramo najuređenije”. Odziv je bio u mnogo većem obimu nego lani, što je pokazatelj zajedničke opredijeljenosti za podizanje svijesti o pravilnom odnosu prema životnoj sredini, saopšteno je iz Gradske uprave

Predsjednica komisije “Biramo najuređenije” Sanja Mataruga rekla je da je učešće škola izuzetno važno, imajući u vidu da je akcija takmičarskog, ali i edukativnog karaktera i ima za cilj podsticanje kulture lijepo uređenog prostora kod najmlađih.

- Posebno zadovoljstvo je što su se ove godine, osim obrazovnih, akciji odazvale i vjerske zajednice. Dvorišta zdravstvenih ustanova, vjerskih objekata, preduzeća i drugi zeleni prostori ograničenog korišćenja su sastavni dio opšteg sistema zelenila te nam je zadovoljstvo što su nam se ove godine odazvale i vjerske ustanove - kazala je Mataruga te pozvala sve zainteresovane za učešće u akciji da do kraja juna dostave svoje prijave.

Zbog velike zainteresovanosti sugrađana komisija je odlučila da do 30. juna produži rok za prijave za učešće u ovoj akciji, koju u našem gradu organizuju više od dvije decenije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana