“Zona Zamfirova” najbolja predstava na Sterijnom pozorju

Agencije
“Zona Zamfirova” najbolja predstava na Sterijnom pozorju

Novi Sad - Sterijina nagrada za najbolju predstavu 58. Sterijinog pozorja dodijeljena je predstavi “Zona Zamfirova” u izvođenju Pozorišta na Terazijama, a u režiji Kokana Mladenovića, prenose agencije.

Sterijina nagrada za tekst savremene drame dodijeljena je Fedoru Šiliju za dramu “Čarobnjak”, u režiji Borisa Liješevića, koji je dobio nagradu i za režiju.

Nagrada za glumačko ostvarenje jednoglasnom odlukom žirija dodijeljena je Nebojši Dugaliću za ulogu Hadži Zamfira u mjuziklu “Zona Zamfirova”.

Sterijina nagrada pripala je Saši Torlakoviću za ulogu Tomasa Mana u predstavi “Čarobnjak”, kao i Jasni Đuričić za ulogu Irine Nikolajevne Arkadine u predstavi “Galeb”.

Glumačka nagrada dodijeljena je Ivanu Bosiljčiću za ulogu Maneta u mjuziklu “Zona Zamfirova”.

Sterijina nagrada za scenografiju pripala je Aleksandru Deniću za predstavu “Konstantin”, a za kostimografiju Bojani Nikitović i Stefanu Savkoviću za istu predstavu.

Za originalnu scensku muziku Sterijina nagrada dodijeljena je Marku Grubiću za mjuzikl “Zona Zamfirova”, a nagrada za koreografiju pripala je Mojci Horvat za istu predstavu.

Specijalna Sterijina nagrada za predstavu u cjelini pripala je predstavi “Galeb” Antona Pavloviča Čehova u režiji Tomija Janežiča, u izvođenju novosadskog Srpskog narodnog pozorišta.

Svečana ceremonija povodom završetka 58. Sterijinog pozorja biće održana večeras u 20 časova.

Nakon proglašenja i uručivanja Sterijine nagrade, u čast nagrađenih biće izvedena predstava “Hasanaginica” u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana