Završen festival amaterskog teatra u Laktašima: Priznanje za najbolju predstavu otišlo u Ub

G.S.
Završen festival amaterskog teatra u Laktašima: Priznanje za najbolju predstavu otišlo u Ub

LAKTAŠI - Internacionalni festival amaterskog teatra, 18. po redu, zatvoren je u Laktašima, dodjelom nagrada za najbolje.

Priznanje za najbolju predstavu o cjelini pripalo je komadu “Bajka o pozorištu”, Pozorišta “Raša Plaović” iz Uba, a odluke je donio žiri koji je radio u sastavu glumica Nataša Perić, režiserka Sonja Jovandić i dramaturg Nikola Stanišić.

Specijalna nagrada za dramski predložak dodijeljena je Lani Zec za predstavu “I ne bi predstava”, Dramska scena SPKD “Prosvjeta” Prnjavor. Nagrada za najbolju režiju pripala je Jaši Jamniku za predstavu “Čakanje Godota” Šentjakobsko gledališče Ljubljana (Slovenija) .

Predstava “Tri puta majka, pa onda otac” Dramskog studija Kulturno-sportskog centra Kakanj dobila je priznanje za kolektivnu igru, dok je nagrada za glumačku kreaciju dodijeljena Ljudevitu Bošćaku za ulogu Pere Pisara u predstavi “Ministričin muž”, Kazališna družina KUU “Seljačka sloga” Nedelišće (Hrvatska).

Osim pomenutih, dodijeljena je nagrada za glumačku kreaciju i to Žigi Medveščaku za ulogu Pocoa u predstavi “Čakanje Godota”, Šentjakobsko gledališče Ljubljana (Slovenija).

Žiri je odlučio da nagrada za najbolju mušku ulogu ode u ruke Voji Raoniću za ulogu Jovana Debeljičkog u predstavi “Bajka o pozorištu”, Pozorište “Raša Plaović” Ub (Srbija), a za najbolju žensku Bojani Radić za ulogu Šile u predstavi “Seks, laži i divlje guske”, Dramski studio “Daske” Laktaši (RS/BiH).

- Ovaj festival je značajan kako za kulturnu scenu Laktaša tako i za sve one koji njeguju i uživaju u amaterizmu. Ove godine pristigao je rekordan broj prijava na konkurs koji je bio otvoren do kraja maja mjeseca. Selektor festivala bio je istaknuti srpski glumac Tihomir Stanić, koji je, vjerujemo, imao veoma težak zadatak da između pristiglih predstava izabere one najreprezentativnije - rekao je o festivalu umjetnički rukovodilac studija “Daske”, Ognjen Todorović.

Festival su zajedno organizovali Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši i studio “Daske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana