Zaplet počeo predstavom Sutra je ispit

A. M.
Zaplet počeo predstavom Sutra je ispit

Banjaluka - Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet04" otvoren je u srijedu uveče predstavom "Sutra je ispit" na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac", čime je počela sedma sezona u ovom teatru.

Komad "Sutra je ispit", rađen u produkciji banjalučkog Studentskog pozorišta, najgledanija je predstava u istoriji ovog pozorišta. Prema riječima kućnog reditelja Studentskog pozorišta, ovu predstavu pogledalo je deset hiljada posjetilaca. 

- Ove godine smo se zbog finansijskih okolnosti odlučili za skromniji program. koji obuhvata samo predstave pozorišta iz Banjaluke - rekao je jedan od osnivača Gradskog pozorišta "Jazavac" Mario Lukajić i dodao je večeras na repertoaru "Zapleta" monodrama Roka Radiše "Ja imam talenat".

Lukajić ističe da je ovogodišnji festival drugačiji nego prethodnih godina jer u takmičarskoj večeri pravo učešća imaju i studenti sa Akademije umjetnosti u Banjaluci.

- Ovim se pruža šansa mladim glumcima da se pokažu i dokažu na ovako značajnoj pozorišnoj manifestaciji, a istovremeno i da se pridruže mnogo poznatijim starijim kolegama, čija je blistava karijera isto tako započela na nekom "Zapletu" - dodaje Lukajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana