Zapaženi nastupi Gradskog pozorišta Semberija

B.P.
Zapaženi nastupi Gradskog pozorišta Semberija

ARANĐELOVAC - Uručenjem povelje “Mermer i zvuci” predstavi “Hasanaginica” Ljubomira Simovića, u režiji Dušana Tuzlančića, završena je istoimena renomirana umjetnička manifestacija u Aranđelovcu.

U prepunom amfiteatru ljetne scene publika je dugim aplauzom ispratila bijeljinske, banjalučke i novosadske aktere ove predstave Gradskog pozorišta “Semberija”.

- Sjajno je sve izgledalo u ogromnom parku, pred brojnom publikom, pod otvorenim nebom. Ovo je tek drugo izvođenje ove predstave eksterijerno i svaki put ona na otvorenom dobije neku novu, veliku dimenziju - izjavio je Tuzlančić. On je rekao da je Gradskom pozorištu “Semberija” ukazana izuzetna čast da zatvori ovaj festival, na kojem je održano umjetničko veče posvećeno velikanu Živanu Saramandiću, a tokom dva mjeseca najkvalitetniji umjetnički sadržaji Srbije i regiona prikazani su u programu 59. festivala, jednog od najstarijih u Evropi.

Iz bijeljinskog pozorišta navode da je prošlog vikenda njihova predstava “Kumovi”, prema tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji makedonske rediteljke Dragane Miloševske, izvedena u okviru “Nušićijade” u Ivanjici. Krajem septembra Bijeljinci će svoju najnoviju hit predstavu “Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić” Milivoja Mlađenovića, u režiji Sonje Petrović, predstaviti beogradskoj publici u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, saopšteno je iz pozorišta Semberija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana