Uručivanjem nagrada završeno Sterijino pozorje

Agencije
Uručivanjem nagrada završeno Sterijino pozorje

Novi Sad - U Novom Sadu završeno je 58. Sterijino pozorje, a za najbolju predstavu najveće pozorišne smotre u Srbiji proglašen je mjuzikl “Zona Zamfirova”, koji je osvojio čak šest Sterijinih nagrada, prenose agencije.

Pozorje je sinoć završeno svečanim uručenjem Sterijinih nagrada u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu i izvođenjem predstave “Hasanaginica” u čast nagrađenih.

“Zona Zamfirova” u izvođenju Pozorišta na Terazijama, urađena je po tekstu Stevana Sremca, a u režiji Kokana Mladenovića.

Osim za najbolju predstavu, “Zona Zamfirova” dobila je i Sterijine nagrade za muziku Marka Grubića, koreografiju Mojce Horvat i tri za glumačka ostvarenja Nebojše Dugalića, Ivana Bosiljčića i Ivane Popović.

Četiri Sterijine nagrade pripale su predstavi “Čarobnjak” Narodnog pozorišta iz Sombora i to za najbolji tekst Fedoru Šiliju, za režiju Borisu Liješeviću, kao i dvije glumačke Saši Torlakoviću i Marku Markoviću.

Jasni Đuričić dodijeljena je nagrada za ulogu Arkadine u predstavi “Galeb”, koju je je režirao Tomi Janežić, a izveo ansambl novosadskog Srpskog narodnog pozorišta.

“Galeb” je dobio i Specijalnu nagradu Pozorja za predstavu u cjelini.

Imena nagrađenih publici je saopštio predsjednik žirija Sterijinog pozorja Predrag Ejdus.

- Nadam se da će Sterijino pozorje i u budućnosti dočekivati glumce i da će mlade generacije naći svoje mesto u njemu - rekao je Ejdus.

Nakon uručenja nagrada, na scenu “Pera Dobrinović” izašli su glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, koji su u čast nagrađenih odigrali predstavu “Hasanaginica” Ljubomira Simovića u režiji Olivere Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana